Apa és fia

Egy nap egy nagyon gazdag család apukája elvitte a fiát egy utazásra vidékre, azzal a határozott szándékkal, hogy megmutatja fiának, milyenek a szegények. Néhány napot és éjszakát töltöttek egy farmon, amely egy nagyon szegény családnak tekinthető volt. Amikor visszatértek az útjukról az apuka kérdezte a fiát:

- Milyen volt az utazás?

- Csodálatos volt apa.

- Láttad milyenek a szegények? - kérdezte az apuka.

- Oh igen. - mondta a fiu.

- Tehát mit tanultál az útból? - kérdezte az apuka.

A fiu válaszolt: " Láttam, hogy nekünk van egy kutyánk, nekik pedig négy. Nekünk van  egy medencénk, ami elér a kertünk közepéig, nekik van egy patakuk aminek nincs vége. Nekünk a kertben importált lámpák vannak, nekik éjjel a csillagok világitanak. A mi teraszunk a kert előlső részéig ér el, nekik ott az egész horizont. Mi egy darab földön élünk, ők egy mezőn aminek nem látni a végét. Nekünk szolgálóink vannak akik kiszolgálnak minket, de ők másokat szolgálnak. Mi vesszük az ételeinket, ők termesztik a sajátjukat. A mi birtokunkat falak veszik körül, hogy megvédjenek, őket a barátaik védik meg."

A fiu apukájának elállt a szava. Ekkor a fia még hozzátette.:

"Köszönöm apa, hogy megmutattad milyen szegények vagyunk."

 

Túl sokszor elfelejtjük amink van és arra koncentrálunk amink nincs. Ami valakinek érdektelen tárgy az másnak főnyeremény lehet. Ez mindenki saját perspektivája. Elgondolkodtató, hogy mi történne, ha mindannyian megköszönnénk Allahnak mindazt a nagylelkűséget, amivel ellát minket ahelyett, hogy aggódnánk többet akarva.

 

Ezt a kis történetet szerettem volna megosztani Veletek. A Ramadán idején bizony sok muszlim testvérünk van sokkal rosszabb helyzetben mint valaha egy magyarországon élő muszlim lehetne. Gondoljunk csak a palesztin, vagy a pakisztáni muszlim (árviz miatt) testvéreinkre.

Kérlek Benneteket legyetek hálásak Allahnak, A Ramadán utolsó 10 napján sok lehetősége akad egy muszlimnak hogy kimutassa - megmutassa hogyan szereti Allahot!

Allah áldjon Benneteket és kivánok mindenkinek erős hitet, áldásos Ramadánt.

Salam aleykum

 

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink