Nők az iszlámban Magyarországon....

Kedves Testvéreim.

 

Bár most nem itt az oldalon olvastam olyan bejegyzést, ami felháborító, de azért engedjétek meg, hogy megjegyezzek bizonyos dolgokat a nőkkel kapcsolatban. Azért éppen velük kapcsolatban, mert azt gondolom, a világon mindenhol ők képviselik a leghatékonyabban a vallást, mivel az utcán járva rögtön látszik rajtuk, hogy bizony ők muszlimok. Azt hogy a férje muszlim, az is csak akkor derül ki, ha a nő ( feleség ) kendőben van. Ha a muszlim nő férje nem muszlim, arra az esetre nem térnék ki....

Tehát, olvastam egy közösségi oldalon lévő hozzászólásban, ahol is egyik "testvérünk" ( azért teszem idézőjelbe, mert nekem nem valószínű hogy az ), megjegyzést fűzött egy másik nő testvérünk képéhez, mivel testvérünk a google -ról letöltött egy szabadon letölthető fotót, ami valóban nem őt magát ábrázolta, hogy ez mennyire tilos, és felháborító. A képen látható hölgy mind az mellett hogy nagyon helyesen és szépen fel volt öltözve, ráadásul mindezt iszlám szerint, ráadásul niqabot is viselt, tette szóvá "testvérünk", hogy ez jogsértő és tiszteletlen magatartás. Ezen "testvérünk" az iszlám vallást nem ismerve jelent ki dolgokat, ráadásul az ő fotójáról az sem derül ki, hogy ő muszlima lenne -e? Ugyanis valamifajta egyenruhában van lefotózva profilból, sötét napszemüvegben, sapkában. Sapka alól haja tökéletes valójában omlik a hátára....  Na ekkor mondtam azt, hogy ÁLLJ !!! Szerencsére többi személyes fotóját letörölte az oldalról, de ez az egyetlen fotó  sem tükröz semmilyen muszlim valláshoz közel álló magatartást sem.

De olvastam már az interneten magyar nők közti vitát a niqab hordásáról is, ami attól megdöbbentő, hogy a magyarországi muszlim nők szerintem 70% -a kendőt sem hord, mert van aki azért nem hordja, mert a "muszlim" férje nem engedi, van aki azért mert a főnöke megtiltotta, de ő ügyes és talált átmeneti megoldást a kendő hordásra, van aki azért nem hord kendőt, mert fél hogy testi épsége bánja, bár sosem ment utcára kendőben, sosem érte atrocitás de ettől ő fél, van aki azért nem hordja a kendőt, mert a francia shária bíróság is levetette a kendőt az ott élő muszlimákkal, ami több sebből vérzik, már ha csak azt nézzük, hogy nem biztos hogy ott működik shária bíróság. Van aki azért nem hord kendőt, mert a kishazánkba látogató iraki és iráni muszlimák is leveszik a kendőt, mikor belépnek az országba, van aki azért nem hord kendőt, mert neki van egy öltözködési eleganciája, ami alá ő még a Korán kedvéért sem öltözik muszlimként stb....

Sajnálattal jegyzem meg, hogy otthon a nők ( muszlimák ) körében előforduló iszlámba burkolt bejegyzések és hozzászólásoknak a 90% -nak semmi köze a valláshoz, azaz teljesen másról beszélnek.

Természetesen azt is elismerem, hogy vannak Magyarországon élő magyar muszlimák, akik igen is szépen öltözködnek iszlám szerint, s úgy is élnek. Azonban az ő hangjukat csak igen ritkán hallani a neten, ők a mecsetekben mutatnak példát valóságukban. Ismerek én is jó néhányat, azonban az interneten, sokkal többen vannak azok a nők, akik a vallásról többet tudnak, s oktató jelleggel beszélnek az iszlám ellen....  Miért?? Hogyan akarunk itthon erős muszlim társadalmat? Hogyan akarunk itthon ummát építeni? Mire fog épülni? Erre? De hát ennek semmi köze a valláshoz! Természetesen a férfiak közt is vannak nem kevesen, akik inkább rombolják a vallásunk terjesztését, mint építse azt, ráadásul az új muszlimokkal egy sörözőben veteti fel a vallást, ahol ő nem sört fogyaszt természetesen, hanem üditőt!! Felháborító... Amikor olyan "muszlimok" beszélnek tv -ben a vallásról, akiknek fogalmuk nincs miről beszélnek, ráadásul engem is képviselni akarnak, aminek én egyáltalán nem örülök. S főleg nem értek velük egyet.

Ettől függetlenül vannak olyan közösségek, akik valóban törekednek az igazi vallás megismertetésén a más vallásúakkal, azonban nagyon nehéz dolguk van, mert kevesen vannak. Ők maguk is példaértékűen élnek, öltözködnek, nevelik a gyerekeiket.

Fent említettek mecsetekben oktatnak úgy vallást, mint arab nyelvet és Korán olvasást. Ezeken a programokon igen szerény a részvétel. Ehhez képest rengetegen évek óta magukat muszlimnak hívató emberek, az arab abc -t sem ismerik, nem hogy olvasni tudnák a Koránt. Könyörögve kérnek fonetikus leiratokat a neten, hogy ők is olvashassák a Koránt. Ahelyett, hogy akár mecsetekben próbálkoznának élő emberrel kapcsolatot létesíteni, inkább választják a no name verziót, hogy segítséget kérjenek, ráadásul olyat....  Sokan megterhelőnek tartanak 28 írásjelet megtanulni, s maguk is olvasni tudnák a Koránt, bár azért nem baj ha van élő segítség, de még az sem jut el hozzájuk, hogy vannak videó megosztó oldalak, ahol vannak feltéve oktató jellegű videók a Korán olvasással kapcsolatban, megjegyzem rengeteg. Vannak kiváló programok erre a problémára való tekintettel, ahol is igazi segítséget kaphat bárki, s én azt mondom, körülbelül 2 hét alatt meg lehet tanulni Koránt olvasni, ehhez képest olyanok kérnek fonetikus leiratokat, akik évek óta muszlimok...  Miért??

Tehát lehet Magyarországon különböző statisztikákat és elméleteket gyártani, hogy pontosan mennyi muszlim él az országban, de azt kell mondjam, lehet nagy számokról beszélni, de egyrészt nem érdemes, a másik pedig hogy jóval kevesebb muszlim van az országban, mint amiről beszélnek.......

 

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink