Allah a Kegyelmes

Allah a Kegyelmes
Egyetlen Uram: Allah
Ya Allah!Én a Te szolgád vagyok!Te teremtettél meg engem kilövellt folyadékból..Te ismersz engem teljesen..
Ismered az érzéseimet,vágyaimat,hibáimat,gondolataimat,tudásomat s minden mást...Egész emberi lényemet úgy ismered mint még senki soha...
Nem látlak Téged saját szemeimmel..de szívemmel igen..És ha szemeimmel nem is látlak de a körülöttem lévő dolgokat,engem és a Földön és az egész világmindenséget Te teremtetted meg.
Amit kezeddel megformáltál,létrehoztál s megalkottál mind itt van előttem..Te tudod legjobban mi miért olyan amilyen..
Sokszor mikor a tükörbe néztem arcomat elkapott az elégedetlenség,hogy miért nem görbébb az orrom és miért ilyen egyenes a hajam..Majd elgondolkodtam ki vagyok én hogy mindezt megszóljam?Tudnék én ilyet valaha is megalkotni?Soha..
Majd újra magamra néztem és elmosolyodtam..Igen..Boldog vagyok..Mert Allah az én Teremtőm és Megformálóm..Ő tudja igazán miért nézek ki úgy ahogy kinézek,miért vagyok kevésbé nyitottabb,miért fogom fel  a dolgokat másként mint ahogy azt a világ elvárná az embertől..De hát nem a világnak akarok megfeleni..Hanem Allahnak..A világ nem örök..Nem ez a végső cél..Allah Küldötte sallallahu aleyhi wassalam azt mondta:"Úgy tartózkodj ebben a világban, mintha idegen vagy utazó volnál!”
Nem szabad az embernek a földi dolgokba kapaszkodnia,a földi dolgoktól függenie..mert ez mind csak megpróbáltatás Allahtól a Mindent Tudótól,hogy próbára tehesse Belé vetett hitünket..Allah az aki sosem hagy magunkra,bárhol vagyunk a föld bármely szegletében Ő tudja mit teszünk..Nem látjuk Őt de Ő lát minket..
Az Allahba vetett bizalom nélkül az emberi élet nem ér semmit..A belső nyugalmat ugyanis akkor leli meg az ember ha Allahba bízík és Rá hagyatkozik..Ugyanis Allah akarata ellen senki és semmi nem tud változtatni..Ő tudja a legjobban mi a jó nekünk,s mikor az ember oly sokszor szembesül nehézségekkel az nem azért történik mert Allah elhagyta volna..Hanem azért van ,hogy egy igazán erős muszlim szolgát faraghasson belőlünk..Ha mélyen bízunk Allahban akkor az ő formálását érezni fogjuk szívünkben,lelkünkben életünkben de azok akik hagyják hogy a világ formálja őket azok az emberek sosem találják majd meg a leki békét sem emberekben sem vagyonban sem erkölcsetenségben sem semmi másban ami haram ami rossz az embernek míg az ember úgy gondolja hogy az jó és semmi olyanban nem találja meg a boldogságot ami nem emlékeztet minket Allahra..
Sokszor nagyon engedetlenek és hálátlanok vagyunk Allah iránt ya Astagfirullah..
De sosem hagy magunkra,míg az ember mással foglalkozik, Allah kész minden egyes pillanatba arra hogy megszólítsd és hogy válaszolhasson imádra..
Az Ő szeretete végtelen..Több mint a földi szeretet amit az ember ismer..Az Ő szeretete végtelen és mindent magába foglaló..
Helyezd szívedet Allah kezébe..hagyd hogy szíved felvegye a béke ritmusát ahogyan  Allah subhana wa taala szeretetével és irgalmával megalkotta s megformálta...mert a fényt amivel Allah megtöltötte szívedet...Azt a fény soha senki nem olthatja ki...
/Selina Culhaoglu/
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink