Al-Fatiha és a kézrátétellel gyógyítás

Az emberiség történetében végigvonul egy gyógyítási mód, amely napjainkban egyre inkább ismét előtérbe kerül a hagyományos gyógyítások mellett – a kézrátétellel való gyógyítás. A Próféta (béke legyen Vele) kortársai között is volt, aki kézrátétellel gyógyított beteget, miközben Koránt recitált. Az ember Istentől kapta ezt az áldott ajándékot, amivel képes saját tenyerén át közvetíteni magának vagy másoknak, Isten gyógyító áldásából. Ez a képesség minden emberben meg van, de már jóval kevesebb azoknak a száma, akik tudnak is róla, és tudatosan használják is. Pedig gondoljuk csak édesanyánk áldással teli simogatására, amikor betegek voltunk – milyen jóleső érzés is volt az! Vagy gondoljunk arra, hogy amikor fájdalom ér minket, mindannyian ösztönösen odakapunk a kezünkkel, ami bizony jó érzés, és csillapítja a fájdalmat. Vagy amikor Isten áldását kívánva áldásunk adjuk gyermekeinkre, a kezünket a fejükre téve.

Az ember teste tudja, hogy mit kellene tennie, ha beteg, vagy aggódik mások miatt, csak sokunkban ez nem tudatos.
Mi muszlimok tisztában vagyunk azzal, hogy a Kegyes Korán első fejezete, az al-Fatiha, a kinyilatkoztatás nyelvén recitálva gyógyító hatással bír. Bár itt Magyarországon a magyar muszlimok közül csak kevesen használják, de arab országokban született testvéreink között sokan vannak, akik ha beteg valamelyik hozzátartozójuk, Koránt recitálnak a fájdalmára.
Nálunk ha a családban valakinek fájdalmai vannak, ha a kisgyermekem nem tud elaludni, mert nyűgös, vagy éppen én nem érzem jól magam valamiért, rá teszem a kezem a fájó pontra, vagy csak szoptatás közben kezeimet rárakom a gyermekemre, és elkezdtem recitálni a Koránt – főleg az Al-Fatihá-t. Nem szoktam hangosan, csak mint amikor nappali imánál hangtalanul imádkozunk. A tenyerem hamarosan átmelegszik, és jóleső érzéssel burkolja be a fájdalmat. Általában negyed órán belül – Istennek a dicsőség mindezért – elmúlik a fájdalom vagy elalszik a gyermek. A Kegyes Korán áldott ereje és az ember Istentől kapott adottsága összefonódva fejti ki gyógyító hatását. Ha még nem próbáltátok, insa Allah próbáljátok ki legközelebb.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink