Balesetben életét vesztette Jörg Haider

Halottról vagy jót vagy semmit - tartja a mondás és vallja az iszlám is. Mit írhat ilyenkor egy muszlim? Hagyja üresen a cím alatti részt? Nem.

Jöjjenek előbb a tények: "autóbalesetben meghalt szombat hajnalban Jörg Haider karintiai tartományi elöljáró, a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) párt elnöke. A klagenfurti rendőrség közlemény szerint az elöljáró szolgálati gépkocsijával, egy Volkswagen Phaetonnal a tartományi székvárostól délre, Lambichl településen haladt keresztül, amikor eddig ismeretlen okból hirtelen letért az útról. Az autó lecsúszott az ország út melletti töltésen, majd többször megpördült. Az 58 éves politikus olyan súlyosan megsérült a fején és a mellkasán, hogy röviddel később belehalt sérüléseibe. Az első vizsgálatok szerint életét nem lehetett megmenteni."

Ki is volt Jörg Haider? Többek szerint arab származású, egyesek szerint még az iszlám vallást is felvette. Tény, hogy van olyan arab név, hogy Haider, s azt is beszélik, hogy esetleges arab származására maga Kadhafi hívta fel a figyelmét. Ugyanakkor Haider virtigli szélsőjobboldali és bevándorlásellenes vezető volt. Ma szinte minden negyedik osztrák szélsőjobboldali és bevándorlásellenes - tehát ez még nem is meglepő. Ahhoz képest, hogy több helyütt modták róla, hogy muszlim lett vagy, hogy visszatért állítólagos gyökereihez, megtiltotta az általa vezetett tartományban a mecsetépítést.

Egy szó mint száz, nagyon ellentmondásos politikai személyiség távozott az élők sorából.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink