Meztelenek leszünk a reptéri biztonsági készülékek előtt?

2008. október 24. 17:52

"Nincs egyetértés az Európai Unió tagországai között abban a kérdésben, hogy szükség van-e az európai repülőtereken olyan biztonsági, átvilágító-készülékek telepítésére, amelyek képernyőjükön lényegében meztelenül jelenítik meg az utast – derült ki a bel- és igazságügy-miniszterek luxembourgi ülésén pénteken.

A témát napirendre kérő Németország például – az emberi méltóságra hivatkozva – ellenzi a tervet, a soros uniós elnök Franciaország a terrorellenes harc jegyében támogatja azt. A kezdeményező Európai Bizottság képviselője, Jacques Barrot igazságügyi felelős pénteken azt mondta,  hogy olyan rendszerről lenne szó, amelyben az utas maga dönthetné el, hogy az ellenőrzést ezzel a berendezésen végezzék vagy másképp, például motozással.

Az Egyesült Államokban már számos repülőtéren működik az úgynevezett testátvilágító készülék, de néhány európai légikikötőt (például a londoni Lutont, az amszterdami Schipholt és a nizzai repülőteret) szinten felszereltek ilyennel. Elutasította a készülékek használatát a napokban az Európai Parlament is...."

MTI
http://hvg.hu/vilag/20081024_eu_biztonsag_repuloterek_atvilagitas.aspx
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink