Muszlimák, verhetitek a férjeitek???

Egyesek szerint igen. Persze ezek az egyesek már egyszer-kétszer  verés nélkül is borzolták a muszlimok idegeit. Az egyesek között van az akár muszlim feminista férfinek is aposztrofálható, a magyarországi muszlimok által is jól ismert Fethullah Gülen. Igen, az a Gülen, aki azt írta egy helyütt, hogy ha nő lenne, és választania kéne a fejkendő és a világi iskola között, az utóbbi választaná. Igen, az a Gülen, aki a magyarul a közelmúltban megjelent, a terrorról szóló könyvében őszintén vall arról, hogy semmi nagyszerűt, a világot előremozdítót nem vár a muszlimoktól, hogy a muszlimok nem fognak hozzájárulni a világ egyensúlyához.

Nos a két fél, férj és feleség, feleség és férj, egybeugrasztásával semmiképp sem jutunk közelebb Allahhoz és a világ egyensúlyához. Erőszakkal, családon belüli erőszakkal, amit kultúrországokban a törvény is büntet, pedig végképp semmiképp.

Gülen übereli két arab női jogi aktivista kollégáját, Abdelhamid al-Atrast és Abdelmuhszin al-Abiakant, azzal, hogy kijelentette, hogy a muszlimáknak -férjeik ellen- küzdősportot kéne tanulniuk. Ha férj üt egyszer, a nőnek két ütessel kell válaszolnia - vallja Gülen. És így szépen elmérgesedhet a viszony. A Kegyes Korán nem a házassági békítés receptjét adja, mikor arra szólít, hogy vita esetén inkább egy időre kerüljék egymást a felek, a családok járjanak közben stb.???

Én már csak arra vagyok kiváncsi, mikor áll elő egy sejk vagy mufti egy olyan fetvával, hogy "szeressük egymást gyerekek"!

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink