békés demonstráció az izraeli nagykövetségnél -csütörtök este

Kedves Barátaink!

Gázában a helyzet tarthatatlan, ezért a Humanista Mozgalom szervezetei,
a Zöld Tett Egyesület és az Európai Feminista Kezdeményezés felhív minden erőszakmentes szervezetet és magánszemélyt, hogy közösen erősítsük
fel azon palesztín és irzraeli pacifisták hangját, akik mindkét oldalon elítélik az erőszakot.
Követeljük az izraeli támadások azonnali beszüntetését, és a Hamasz rakétatámadásainak leállítását is.

A békés tüntetés helyszíne: Izraeli Nagykövetség, II. kerület, Fullánk u. 8.

(Megközelítés:  11-es autóbusszal a Móricz Zsigmond Gimnáziumig, majd a Majális utcán fel a Fullánk utcáig)

A tüntetés időpontja: 2009. január 15. csütörtök 18 óra

Kérünk mindenkit hogy hozzon magával egy mécsest.
Nyilatkozatunk csatolva.

Üdvözlettel:

Szervezők nevében

Szigeti Balázs
a Humanista Mozgalom szóvivője
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A NYILATKOZAT SZÖVEGE:

Izraeli és palesztin pacifisták példaként szolgálnak a világ számára 
 

   Fiatal izraeliek ezrei vonulnak az utcákon és követelik kormányuktól a gázai invázió leállítását. Közülük többeket is letartóztattak, ahogyan azokat a lelkiismereti szolgálatmegtagadókat, katonákat és besorozottakat is, akik megtagadják a határ átlépését palesztin területre.

   Palesztin fiatalok tiltakoznak az izraeli erőszak ellen, de egyben azt is követelik, hogy a Hamász állítsa le a rakéta- vagy bármilyen más támadásokat.

   Zsidó és palesztin szervezetek egyesültek a Világ Körüli Menetben a Békéért és az Erőszakmentességért, hogy öntudatra ébresszék az embereket, és véget vessenek az erőszakos őrületnek.

   Nem könnyű felemelnünk a hangunkat a békéért, amikor az erőszak már tombol, és nem könnyű elviselni az agressziót, amely saját népedet éri, ha te vagy mások félelmeinek és haragjának a célpontja. A palesztin és izraeli pacifisták példaként szolgálnak az egész világ számára.

   Nem az ő álláspontjuk jelenik meg az újságokban; nem az ő törekvéseiket tükrözi a sajtó. Hozzánk csak azok propagandája vagy ellenpropagandája jut el, akik egyik vagy másik oldalt képviselik azok közül, akik saját tetteiket szeretnék igazolni.

   A lakosság retteg, és a két oldal erőszakos része igyekszik még jobban megrettenteni őket. És így, miután megfertőztek minket félelemmel és bosszúvággyal, megpróbálnak minket saját érdeküknek megfelelően irányítani.

   Mélységesen elítéljük az Izrael állam által elkövetett erőszakot, és mélységesen elítéljük a palesztin fegyveres csoportok által elkövetett erőszakot. Csak egy erőszakmentes tudatosság képes útját állni az erőszaknak, és ha ez a tudatosság ma még kicsi, hát meg kell növelnünk.

   Az izraeli hadsereg gázai invázióját azonnal le kell állítani. Támogatni kell a palesztin pacifista erőket annak érdekében, hogy megállítsák a Hamászt és más fegyveres csoportokat.  Szükség van egy palesztin államra, és a Nemzetközi Közösség felelőssége ezt megvalósítani. Mindannyian felelősek vagyunk népünk emberivé tételéért.

   Szélsőséges erőszak robban ki szerte a világon, és egyre nehezebb megállítani. Meg kell változtatnunk a most uralkodó pszichoszociális légkört. Ez célja a Világ Körüli Menetnek a Békéért és az Erőszakmentességért. Legfontosabb követelése pedig: a teljes nukleáris leszerelés. Ez az első lépés ahhoz, hogy megfordítsuk az események jelenlegi irányát. Ennek az elérése az emberiség számára forradalmi változás lenne. Vajon milyen sors vár ránk, ha meg sem próbáljuk?

   A Világ Körüli Menet egy olyan ügy, amelyben minden nép, minden kultúra, minden vallás összefog, hogy legyőzzék a szenvedést, amit másoknak okoznak, és azt a szenvedést, amit mások okoztak nekik.  Egyesülünk annak érdekében, hogy megvalósítsuk az erőszakmentes jövőt, amely az emberek szíve mélyén már megszületőben van.  

Patricia Arriagada Feliú

A Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentsségért Szervezőbizottsága - Palesztina

Roberto Kohanoff

A Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentsségért Szervezőbizottsága – Izrael

   
Giorgio Schultze

az Újhumanizmus Európai Szóvivője

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink