Mit tehetek én?

Halima blogjában leközölt egy Prófétai Hagyományt. Ezt szeretném megosztani azokkal, akik ott nem olvasták még:

Abdullah ibn Omar (r.a.) arról számolt be, hogy Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta:
„Ó, muhadzsirok, öt dolog fogja sújtani ezt a közösséget, a Mindenható Allah őrizzen attól, hogy ti is megéljétek.
Ha majd mindennapos lesz a paráznaság, akkor jusson eszetekbe, hogy ez sosem történt meg anélkül, hogy a Legmagasztosabb Allah ne küldött volna új betegségeket az emberekre, olyanokat, amiket az előttük valók nem is ismertek.
Ha az emberek csalni fognak az áru kimérésénél, akkor jusson eszetekbe, hogy ez sosem történt meg anélkül, hogy a Legmagasztosabb Allah ne sújtotta volna szárazsággal és éhséggel az embereket, és ne küldött volna nekik zsarnok uralkodókat.
Ha az emberek nem adják majd meg a zakátot, akkor jusson eszetekbe, hogy ez sosem történt meg anélkül, hogy a Legmagasztosabb Allah vissza ne tartotta volna az esőt az égből, és ha nem lennének az állatok, nem is esne eső soha többé.
Ha az emberek megszegik a szerződést, amit a Mindenható Allahhal és az Ő Küldöttével (s.a.w.) kötöttek, akkor jusson eszetekbe, hogy ez sosem történt meg anélkül, hogy a Legmagasztosabb Allah ellenséget ne küldött volna rájuk, akik erővel veszik el azt, ami az övék volt.
Ha a muszlimok vezetői nem Allah Könyve szerint kormányoznak, akkor jusson eszetekbe, hogy ez sosem történt meg anélkül, hogy a Legmagasztosabb Allah ne szakítaná csoportokra a muszlimokat, amelyek majd harcolni fognak egymással.”

Insa Allah elgondolkozunk a Próféta (béke legyen Vele) szavain. A világban szomorú események történnek. Ezen a legjobban akkor tudunk változtatni, ha saját magunk is jobb irányba változunk. Semmi sincs ok nélkül, talán a valódi ok bennem, benned, bennünk keresendő. Allah vezessen mindannyiunkat az igaz úton, és segítsen minket a helyes cselekvésben.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink