Rövid gondolat

Assalamu Aleykum Kedves Testvéreim!

Az alábbi cikkre véletlenül akadtam rá: Budai arab negyed: ellenség a kapuk előtt

Elolvastam. Kissé elszomorított. Annak ellenére, hogy mindenkinek megvan a joga arra, hogy szabadon véleményt alkosson, de...

Valószínűleg én kissé naiv vagyok és bántja az igazságérzetemet, ha olyan dolgokat látok/hallok/olvasok, ami nem igaz, ami sértő, bántó, egy csoport (legyen az bármilyen csoport - akár vallási közösség, akár más jellegű közösség, csoport) számára.

Én azt gondolom, hogy sokakban rengeteg téves elképzelés van az Iszlám vallással kapcsolatban. Én magam is megtapasztaltam nagyon sok mindent, jót s rosszat egyaránt. Az utcán, boltban ... stb az már megszokott számomra, hogy földönkívüliként bámulnak, és még örülhetek, ha nem szólnak meg :). A munkahelyemen a kollégáim szerencsére mindannyian maximálisan elfogadnak olyannak amilyen vagyok, de a kérdéseikből teljesen nyilvánvalóan látszott, hogy milyen sok téves információ kering az Iszlámról. Sokszor megmosolyogtatott, hogy mennyire félereértenek dolgokat. De minden kérdésre türelmesen és természetesen a legjobb tudásom szerint válaszoltam. És azt hiszem elmondhatom, hogy sikerült megváltoztatnom a véleményüket. Igaz, hogy ez csak pár ember, de legalább ez a pár ember már nem félelemmel, nem negatív érzésekkel van a vallásunk felé. És ami számomra még jó érzés volt, az hogy saját maguk jöttek hozzám és kérdeztek.

Természetesen tudom, hogy nem lehet minden embernek külön-külön elmagyarázni dolgokat. Az pedig teljesen felesleges, hogy az embereknek erőszakkal lenyomjunk a torkán dolgokat, mert akkor nyilván ismét csak az ellenkezőjét érnénk el.

Érdekes még a fenti cikkben, hogy az Iszlámot "agresszív térítővallás" -ként jellemzi. Az én véleményem szerint ez teljesen hamis. Dehát ez az én véleményem...

Egyébként én magam a cikkhez nem szóltam hozzá.

Nem gondolom, hogy hiteles és minden magyar véleményét türköző írásról van szó. De számomra tanulságos volt - még akkor is, ha egyáltalán nem lepett meg, hogy néhányan így gondolkodnak.

Remélem nem gond, hogy közzétettem ...

Akinek nem volt újdonság, attól elnézést kérek!
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink