Bemutatkozás

Assalamu aleykum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Alhamdulilah nemrég sikerült regisztálnom ide, erre az oldalra és úgy gondolom illik a bemutatkozással kezdeni a blogomat.

A nevem Aysha, 22 éves vagyok és IV-.ed éves egyetemista a Debreceni Egyetem molekuláris biológia szakán. :) Genetikára szakosodom.

Az iszlámra 2 éve tértem át alhamdulilah és nagyon boldog vagyok. Életem legszerencsésebb döntése volt.

Először a középiskolában ismerkedtem történelem órán a vallással, mégpedig a 150 éves török uralom ideje kapcsán, majd az egyetemre bekerülve megismerkedtem sok külföldi diákkal.. Velük keztem el beszélgetni a vallásról.. és nagyon jó volt látni, hogy mennyire büszkék arra, hogy muszlimok.

Én római katolikus családból származom, vallásos is voltam sokáig, azt hiszem szinte minden megcsináltam, amit egy jó katolikus megtehetett. De volt némely kérdés amiben nem értettem egyet.. pl gyónás-- soha nem értettem, mivel isten hatalmas, hogy lehet hogy egy ember is feloldozhat a bűneink alól csak ha pár imát elmondunk.. aztán a szentháromság.. tudtommal EGY Isten van.. stb

Majd egyszer hallottam az athan-t egy  barátnő,m laptopján ami nagyon impresszív volt számomra. Azon a nyáron elolvastam részeket a Koránból, letöltöttem egy Korán programot, hallgattam arabul, olvastam angolul.. aztán nyár végén elhatároztam magam.. és áttértem.

Elég nagy bonyodalmakat okozott a családomban, a barátaim között, de alhamdulilah már minden rendben van. Kendőt is hordok már az  egyetemen is.. a tanáraim is elfogadták.. meg az emberek is

Az embereket nap mint nap "tanítom', hogy nem minden kendős lány arab.. mikor pl válaszolok valamit magyarul, akkor sokan megdöbbennek ..

Konvertálásomat a Ramadannal kezdtem és alhamdulilah sikerült végigböjtölni, imádkozni, sok könyvet is olvastam és próbálom az embereket kicsit közelebb hozni az iszlámhoz.

Debrecenben sikerült egy kis csapatot szervezni és inshaAllah tudunk majd tevékenykedni is.

 

Kellemes hétvégét mindenkinek

Salaam aleykum: Aysha

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink