Ramadán ramadáni meglepetése

Tarik Ramadán, aki ugye nem azonos az épp ma kezdődő böjti hónappal, de megegyezik a Muzulmán Testvérek elnevezésű muszlim szervezet alapítójának unokájával bajba jutott. Sajtóhírek szerint meg kell válnia katedrájától. Tarik Ramadán svájci állampolgár, Franciaország földjére nem léphet, s most már Hollandiába sem fog jó szívvel belépni. Történt ugyanis, hogy a derék Ramadánnak derékba tört a kerrierje az Erazmusz Egyetemen, mert Teheránban haknizott. Mi ebből a tanulság?

ad. 1. Ún. európai professzor ne vállaljon tévés szereplést Iránban! Abban a Hollandiában, ahol a bíróság minap kimondta, hogy a Mohamed-gúnyrajzok nem sértik a muszlimok érzékenységét, de az arabok által rajzolt holokauszttagadó karikatúrák sértik a zsidók érzékenységét, nos hát abban a Hollandiában azt sem tolerálják, ha valaki az iráni egyesen mutatkozik. Akkor miben is áll a holland liberális demokrácia? Szerintem abban, hogy lehet füvezni a coffe shop-okban és kirakatból választhatod meg az az aktuális "barátnődet".

ad. 2. Nem szerencsés mást mondani a magunkfajtáknak és a magukfajtáknak. Tarik Ramadán itt hibázott igazán. Amikor kifele azt nyomta ezerrel, hogy europaizálni kell a saríát és az iszlámot úgy általában, Iránban -pont mint a viccbéli vörös Weinberger- egészen mást mondott.

 

Eredeti sajtóhír: http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-298228

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink