Mikor leborulunk, szemben állunk a rasszizmussal

Az imént kaptam emailben egy kis filmet egy barátomtól, aki félig török és félig kurd. A címe az volt, hogy a "A törökökök is leborulnak, a kurdok is leborulnak, titeket is várunk." Az utolsó mondat pedig az, amit ennek a bejegyzésnek a címéül választottam.

S ekkor elkezdtem gondolkozni. Teljesen természetes, hogy szeretjük az iszlámot és a muszlimokat, mert Allah szerint a hívők testvérek. Teljesen természetes, hogy szeretjük a családunkat, különösen édesanyánkat, aki keservesen hordozott minket kilenc hónapon át, és akitől édes anyanyelvünket tanultuk, s aki megmutatta nekünk hazánk szépségeit. Emlékszem arra, hogy úgy négyéves lehettem, mikor mentünk a Margit-szigetre, s érdekes ruhákba öltözött embereket láttam. Anyukám elmagyarázta, hogy ők székelyek, Erdélyben élnek, amit elvettek tőlünk. Ekkor kicsi öklöcskémet kezdtem rázni, s fennhangom üvöltöttem, hogy majd én visszaveszem azt az Erdélyt. Anyukám alig bírt elrejteni a Fehér Házat, a MSZMP pártbizottságát rejtve felügyelő titkosrendőröktől. Mert ugye, nehéz lett volna megmagyarázni nekik, hogy ez még csak egy kópé fiúcska, akinek Erdély olyan, mint a homokzólapát, amit elvettek tőle a nagycsoportosok. Később, mikor a betűvetést tanultuk Inci nénivel, aki a rongyabbjainkat a padlásszobába zárta volna, azt kaptuk feladatul, hogy írjunk a hazánkról. Én megfogadtam a pajtásaim előtt, hogy egy egész füzetet teleírok, de -mivel kötelező házi feladat volt- egy sor nem sok, annyit sem írtam. Szóval Allah a hazaszeretet a szívünkbe írta, de olyanok vagyunk, mint a Kossuth-nóta. Cselekedni csak akkor vagyunk hajlandóak, ha Kossuth Lajos újra üzen. Addig pedig, amíg nem üzen újra, pusztuljon az a Kossuth Lajos, ahogy bír.

Hogy is van ez? Szeretnünk, sőt védenünk kell a hazánkat, de ugyanakkor a fehér nem áll felette a feketének, s fordítva. S az arab sem áll felette a nem-arabnak, s fordítva. Ezt mondta ugyanis Mohamed próféta (béke legyen vele) a búcsúzarándoklaton elmondott szentbeszédében. S erre rímel a törökös-kurdos video is.

Akkor hogyan lehet olyan muszlim vezető, aki egy helyi lapban szimplán nacionalistának nevezi a saját egyházát, s hogyan tehet egy muszlim aktivista olyan kijelentést, hogy a segély csak a cigányoknak jár, a magyar muszlimnak nem. Nem bánom, hogy azt az öt csirkét a szomáliaknak adtam. Sőt! Követendőnek tartom.

 

A cikkben idézett video letölthető innen: http://video.aol.in/video-detail/krt-de-secdede-trk-de-secdede-sizi-de-bekleriz/4051760374

 

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink