Meg kell-e kövezni Mahmúd Abbaszt?

Nyilván egy européer és kellően korrekt ember hátán már a kérdésfelvetéstől is feláll a szőr. Persze, ha M. A. nevét behelyettesítjük az éppen nemszeretem magyar politikussal, mindjárt értelmet nyer a lapidáció. Milyen jó is lenne - horkan föl az emberben az érzület. De hát mi már vagy húsz éve demokraták vagyunk, s több emberöltő óta nem kövezünk. Hiába, no, a civilizáció megkövetel ezt-azt.

Nem úgy Egyiptomban vagy Katarban. Történt, hogy a nem éppen visszafogott nézeteiről hírhedt Juszúf al-Karadávi felvetette, hogy Abbaszt milyen jó lenne megkövezni. S hol máshol mint Mekkában?! S milyen jó lesz majd látni a képsorokat a nyugati hírtelevíziókban, hogy muszlimok állatok. Mi tagadás, egyesek tényleg azok! Persze a Palesztin Hatóság sem volt rest: kötelezte az imámokat, hogy átkozzák meg pénteki szentbeszédeikben az egyiptomi születésű, de Katarban élő aggszakált. A nép pedig szerette volna megtépni imámjait, s hogy ez ne történjen meg, fegyveresek védték a hitszónokokat. Pedig már köveket is gyűjtöttek egy nagy népi autodaféhoz.

 

Forrás: http://messageboards.aol.com/aol/en_us/articles.php?boardId=490222&articleId=520650&func=6&channel=News&filterRead=false&filterHidden=true&filterUnhidden=false

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink