Annak, aki meg kivancsiskodik

Vagytok "ti", es vagyunk "mi". "Ti" feltve neztek minket: O, tevelygok, gyertek vissza a helyes utra! "Ti" feketeben jartok, talpig gyaszosan. Vagy megsem? Szivetekben ott a fenyesseg, mily gyonyoru! Vagy megsem? "Ti" szigoruak vagytok magatokkal, es mindenki massal. Milyen jo, hogy ilyen komolyan veszitek az igazsagot! Sokszor faj, ha jora inttek. Persze, faj az igazsag, mondjatok "ti". Nem, az igazsagot az Ur adta, aki pedig hisz, annak az Igazsag hoz fenyt az eletebe, nem pedig sertodest. Tehat az Igazsag nem fajhat. Mi faj megis? Az, hogy "ti" megkeresitek az embert, figyelmeztetitek? Nem, meg az sem faj. Az jo, hisz jora inteni aldas. Valami megis mindig faj, ha "veletek" beszelek. Az, hogy soha nem hallgattok meg? Uram tudja, mi van a szivemben, O meghallgat. Az, hogy nem lehet vitazni, mert "nekunk" soha nem lehet igazunk? Ez sem kene fajjon...az Igazsag Allahnal van. O pedig az Igazsag alapjan fog felettunk itelkezni. Hat akkor mi maradt meg, ami faj? Az, na az faj, hogy azt mondjatok tudjatok mi az Igazsag, s, hogy minden mas csak arulas es tarsitas. Ezek komoly szavak. Figyeltek, amikor kiejtitek? Honnan tudjatok mi az Igazsag? Tan nem mindenkinek ugyanaz a Koran? S akkor megis "ti" honnan tudjatok ezerszer jobban mint a sok szaz evvel ezelotti tudos? Kik is vagytok "ti" valojaban, es mert nem szolaltok meg csak bujkalva?

"Mi" meg csak naivan irogatjuk a velemenyunket-ami lehet teljesen hibas, hisz ezert hivjak velemenynek- ide a blogra, abban a hitben, hogy Allah tudja mi van a szivunkben, s akikkel megosztjuk nem elnek vissza erzeseinkkel. "Mi" probalunk megszolalni, elmondani a "mi" velemenyunket is, mi, szunnik, sitak, szufik, szalafik, es masok. "Mi" kozosseg vagyunk, megprobalva a szinesseggel, muszlimok, ilyenek is, olyanok. Megis, szolunk, s elmondjuk, "en", a szunni ezt gondolom, "en" a szufi pedig nem, "en" a shita sem. Mert kell ennyi jelzo nekunk? Nem kell..."mi" mi vagyunk, szinesek es vegyesek, muszlimok vagyunk mind, nem ez a lenyeg? "Mi" felvallaljuk a nevunket, muszlimok vagyunk, s kovetjuk a Korant es a Sunnat. Kar, hogy sokan mar ezt a kettot is maskeppen ertelmezik. "Mi" elmondjuk a nevunket, hogy erthessuk meg egymast. Sokan vagyunk sokfelek, s probalunk bekeben egymas mellett/egymassal elni. Nem artana, ha "ti" is bemutatkoznatok, talan igy: "en" en vagyok, es hiaba allitom, hogy semmilyen utat nem kovetek, valojaban ez vagyok...

Tazmeen voltam, erdelyi, semmi kozom a magyarorszagi kozossegekhez. Legyen ez tiszta es vilagos. Egyik mecsetbe se jartam, egyik mecsetbol sem ismertem meg embereket. Senkivel sem csufolkodtam, ha meg valaki ugy gondolja, inshaAllah bocsasson meg erte. Koszonom a lehetoseget a blogolasra! Allah aldja minden perceteket, es vezessen mindannyiunkat a helyes uton! Testvereim, maradjatok meg eros hitben es a jora torekves akarataban, a Mindenhato aldja meg munkatokat! Legyen ez a vegszavam ezen a forumon, inshaAllah privatban meg barkinek, barmikor.

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink