Változások az iszlam.com oldalán

felelos-szerkesztokKedves Testvéreink, kedves regisztrált Tagjaink,

Örömmel szeretnénk tudatni Veletek a hírt, hogy az iszlam.com oldal megújult formában, kibővült tartalommal várja az érdeklődőket és testvéreinket.

Sajnos a régi honlap programjai nagyon elavultak voltak, már rég esedékes lett volna a frissítésük – mind biztonsági okokból, mind használhatóságuk miatt.
Mint bizonyára a legtöbben tudjátok, az iszlam.com oldalt eddig a különböző iszlám szervezetektől függetlenül, magánemberként működtettük. Így a honlap bővítései nagyban függtek családunk éppen aktuális anyagi helyzetétől, illetve a szabadidőnk mennyiségétől.

A honlap felújítása a programok megvásárlása mellett kb. három teljes heti munkát igényelt, amit források hiányában már jó ideje halogatnunk kellett.
A Magyarországi Muszlimok Egyházával különböző tevékenységek révén már jó ideje szoros munkakapcsolatban vagyunk, egyetértünk elveikkel, haladási irányukkal. Nemrégiben felmerült náluk, hogy fel kellene újítani a honlapjukat. Ekkor jött az ötlet, hogy az iszlam.comoldal egyesüljön az MME honlapjával. Az egyesülés során az MME weboldalának teljes anyaga átkerült az iszlam.com portáljára.

Mivel az MME honlapjáról közel 400 cikket vettünk át, ezek kialakítása még folyamatban van. Emiatt előfordulhatnak az oldalon kisebb hibák, hiányosságok.
Az új iszlam.com oldalt már az MME anyagi támogatásával hoztuk létre. Megváltoztak a tulajdonosi viszonyok. Ezentúl az iszlam.comtulajdonosa a Magyarországi Muszlimok Egyháza, mi pedig (Czink Ibolya Beatrix – Imen, Komáromi Zsombor – Ibrahim) a honlap felelős szerkesztőiként működtetjük a portált. Az iszlam.com a Magyarországi Muszlimok Egyházának közösségi oldalaként működik tovább.

Ez számunkra örömteli változás, mivel vallásilag hiteles háttértámogatást kapunk a honlap működtetéséhez, illetve az MME-vel együttműködve insa Allah jóval több hasznos anyag kerül majd fel az iszlam.com oldalára.

Közeli terveink között szerepel, hogy insa Allah az oldalon jelentősen megnöveljük a letölthető MP3 hanganyagok számát, illetve havi rendszerességgel hírlevelet küldjünk ki a regisztrált tagok számára.

Szeretnénk hatékonyabban támogatni az érdeklődők számára az informálódást, az új és régi muszlimok számára a tanulást.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza egyetért és támogat minket abban a kezdetektől meglévő törekvésünkben, hogy az iszlam.comoldalán minden magyar és magyarországi muszlim szót kaphasson (az oldal szabályzatának megfelelően, minden olyan témakörben, amely az iszlámot érinti, de nem tartalmaz politikai mondanivalót, illetve nem sért senkit).

Továbbra is várjuk a hazai közösségek híreit, amelyeket örömmel jelentetünk meg a honlapon.

Allah támogatását kérjük munkánkra.

Jó böngészést és áldással teli tanulást kívánunk Nektek.

Imen és Zsombor
az iszlam.com felelős szerkesztői

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink