Milyen az igazi iszlám?

Sultan 

Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke tartott előadást a Sapientina Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, a KETEG Szalonban 2018. január 2.-án.

"Nagyon örültem ennek a felkérésnek, hogy az iszlám vallásról beszélgessünk, mert ez egy nagyon fontos téma. Hiszen mindenki beszél róla, mindenkinek véleménye is van róla, de valódi tudás nagyon kevés van. Sokszor még az úgynevezett szakértők is - akik valamilyen más területnek a szakértői - belemennek az iszlám teológia témakörébe lényegébe úgy, hogy semmit nem tudnak róla, és így fél-igazságokat, rész-igazságokat, vagy egyszerűen kitalált vagy elképzelt dolgokat mondanak." - kezdte előadását Sulok Zoltán közgazdász, iszlám teológus.

"Milyen az igazi iszlám?" című előadásában beszélt többek között az iszlám jelentéséről és világképéről, az iszlám pilléreiről, Mohamed próféta életéről és az őt követő kalifátusról, a sharia szerepéről, a nyugati törvények és a sharia viszonyáról, az iszlám időszámításról, az iszlám öltözködésről, az iszlám gazdasági rendszeréről, muszlimok és nem-muszlimok adóztatásáról, szunnitákról és sítákról, a terrorizmusról, a nők jogairól (4 feleség, öröklés, válás), menekültkérdésről, születésszabályozásról.