Abdulmajid Al-Zindani: Mit várunk az utunk végén? (A hit útja 12. rész)

ut vegeTe és az összes ember el fogtok menni e világból 100 éven belül (ha az Isten is úgy akarja), utána pedig a halottak közé fogtok tartozni. Allah azt mondja:

„Bárhol is legyetek utolér titeket a halál, még akkor is, ha magasba nyúló tornyokban lennétek!” (Korán 4:78)

Tehát te a halál fiai közé tartozol és csak a papírodat várod, hogy kimenj a földi életből. Most mindannyian olyanok vagyunk, mint aki a vesztőhelyen áll és várja a sorát, amely elől nincs menekvés. Ugyanis lehet, hogy reggel az élők között vagy, este pedig a halottak között leszel, vagy este még élsz, de reggelre életed eltávozik. Azt mondja Allah:

„És a haláltusa elhozza az Igazságot: Ez az, amit el akartál kerülni.” (Korán 50:19)

Ezek múló napok és minden nap, ami eltelik, a halálhoz visz közelebb.

„Mondd: A halál, ami elől menekültök, utolér benneteket. Aztán Ahhoz küldettek majd vissza, Aki a rejtett és a látható dolgok tudója. És közli veletek, hogy mit tettetek.” (Korán 62:8)

El fogsz távozni akár akarod akár nem. El fognak távozni a királyok, a nagy emberek, a gazdagok is – akárcsak az előző korok nagyjai – ugyanúgy, mint a kisemberek, a szegények, a gyengék és az összes létező ember. Ugyanis az ember nem egyéb, mint szolga. Annak a szolgája, Aki életre kelti vagy a halálba küldi beleegyezése nélkül. Magad után fogod hagyni a vagyonodat, az állásodat, a családodat, a szeretteidet, a tudásodat, a munkádat, a tapasztalataidat, az egészségedet, a szépségedet és a tested visszatér oda, ahonnan származik. Eljön az az idő, amikor leválik a hús a csontodról és a szerveid elbomlanak. Ebből a testből csak egy kevés csont marad a por alatt. Tehát ugyanaz lesz a sorsod, mint az előtted élt embereké. Éppen ezért próbáltál-e már valaha érdeklődni a jövőd felől? Hogy mi lesz veled a halálod után és a túlvilágon?
Te és mindenki, aki a földön van, nagy erőt fejtetek ki azért, hogy bebiztosítsátok a (földi) jövőtöket, amely néhány évtizedben számolható. De mit csináltál az állandó és örökkévaló jövődért? Van-e élet az élet után? Össze van-e kötve ez az élet a másikkal? Mi a helyes út? És mi az, ami megerősíti nekünk ezeket?
Az, Aki megteremtett minket porból, meg tud teremteni minket újra, ha ismét porrá leszünk. A Teremtő nagy bölcsessége rejlik a teremtésünk mögött, akárcsak a halálunk mögött, amely majd akkor mutatkozik meg számunkra, amikor már a következő életet éljük. Az, Aki megteremtette az embert spermacseppből, nem fogja hagyni feleslegesen elveszni. Az, Aki az igazságot állította a földön és az égen, Ő fog igazságot tenni majdan az elszámolásnál. Megjutalmazza a jót cselekvőt, és megbünteti a rosszat cselekvőt. Az, Aki küldötteket küldött az embereknek, hogy figyelmeztessék őket a Feltámadás Napjára, nem fogja megszegni az ígéretét és eljön az elszámolás.
A Feltámadás Napjának jelei közül már sok beteljesedett úgy, ahogyan azt Mohamed Próféta (béke legyen vele) mondta. Csak az van még hátra, hogy lássuk magát a Feltámadás Napját, ahogyan láttuk már a jeleit. Már bizonyos, hogy a föld jegyzi a munkáinkat (hang és kép), amely majd elő fog jönni a Végső Napon. Allah azt mondja erről:

„Amikor remegve megrendül a föld, s kiveti a föld a terhét, és azt mondja az ember: „Mi történt vele?”, azon a napon elmondja a híreit.” (Korán 99:1-4)

Tehát igen komoly a helyzet. Állandó jövőről van ugyanis szó, de az vagy állandó kényelem és elégedettség vagy állandó szenvedés lesz!
Az a félelem, ami benned van, amelyet a rejtett jövőd kelt, nem fog elmúlni csak akkor, ha hiszel az Urad prófétáinak és megbizonyosodsz arról, hogy az, amit mondtak való igaz. Ha bizonyos leszel, hogy az Urad az, Aki életre keltett és a halálba fog küldeni, akkor elmúlik az aggodalmad és a félelmed, s boldog leszel. Tehát a félelem és az aggodalom csak akkor múlik el, ha hiszel Allahban – az Egyetlen Istenben – és az Ő küldöttében. Ezért is az első kötelessége az embernek, hogy megismerje Allahot – magasztaltassék – és az Ő prófétáját.

A legfontosabb kapcsolat...

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink