Élet a halál után 3. rész

Élet a halál utánBeáta emlékének tiszteletére

Égi utazás

A hívőért amikor a lelke elhagyja a testét angyalok fohászkodnak és kinyittatnak az Ég kapui. A két angyal a Kertből származó lepelbe teszi a lelket amiben a Paradicsom illatával illatosított „Hunút” (parfüm) van. Úgy jön ki a halotti lepelből – hogy illatosabb mint a legfinomabb miszk (egy finom parfüm neve), ami valaha is csak a Földön létezett. Majd elindulnak az Egek felé vele.

Ahogy elhaladnak az angyalok mellet, azok azt kérdezgetik: „Mi ez a jó illat?” A válasz pedig az őt vivő angyaloktól lesz, hogy: x. y. az az ember. A legszebb nevein becézik őt, amelyen az evilágon valaha is nevezték, amíg el nem érnek a Földi Éghez, és annak a kapujához.
Ott engedélyt kérnek a halott számára, hogy beléphessen. Meg is adatik neki. Minden Égben a közelben lévő angyalok elkísérik őt a következő Égig, amíg el nem ér a hetedik Égig. Folyamatosan engedélyt kérnek minden Ég kapujánál, hogy a következőbe beléphessenek, és megadják nekik. Az angyalok folyamatosan fohászkodnak, hogy azon a kapun lépjen be. És akik mellett elhaladnak, azok folyamatosan fohászkodnak érte, dicsérik őt a legjobb neveken. Ez egészen a hetedik Égig tart, ahol a Fenséges Allah azt mondja: „írjátok a szolgám írását az Ilíjum-ba!” Erről szól a Korán idézet:

„És honnan tudhatnád, hogy mi az Ilíjum? Írott könyv, tanúsíthatják azt az Allahhoz közelállók."


Az Ilíjum egy könyv, amiben a jó emberek nevei vannak. Ebbe beleírják a halott nevét és dolgait, az ő írását, majd azt mondja Allah az angyaloknak, hogy: „Vigyétek vissza a földbe, ugyanis én belőle tettem őket és oda fogom visszatéríteni őket és onnan fogom előhozni őket, másodszor is.” Ekkor elindulnak az angyalok vele visszafele.

Mikor a hitetlen, gonosz ember lelkét kitépték a testéből minden az Égben és a Földön lévő angyal átkot szór rá, és bezárulnak az Ég kapui. Minden kapunál lévő angyal azért fohászkodik, hogy nehogy ott haladjon át az a lélek. Mindenki megpróbálja magát távol tartani tőle. Amikor kitépte a halál angyala, a testéből a rossz lelket, a két angyal aki hozzá jött, a meszuh-ba teszik, amiből majd úgy jön elő, mint a Földön valaha is élő legbüdösebb tetem szaga. Ilyenkor a Tűzből hoznak egy halotti leplet, amibe meszuh van, ami a legbüdösebb tetemnél is büdösebb szagot áraszt. Ebbe rakják bele a hitetlennek a lelkét vagy a bűnös lelkét, és amelyből úgy jön majd elő, hogy iszonytató büdös szagot áraszt. Ezután elindulnak vele fölfelé az Égbe. Csak úgy tudnak elhaladni az angyalok mellett, hogy azok azt mondják: „Mi ez a rossz lélek?” Erre az lesz a válasz, hogy x. y. És a legrondább neveit fogják mondani, ahogyan az evilágon csak szólították őt, amíg el nem érnek vele a földi Éghez. Ott engedélyt kérnek belépni számára, de az nem adatik meg neki.
Amikor erről beszélt a Próféta (béke legyen Vele) a következő áját mondta el: „Azok, akik meghazudtolták a jeleinket, és megmakacsolták magukat jeleinkkel szemben, azoknak nem fognak megnyílni az Ég kapui és nem fognak belépni a Paradicsomba, amíg a teve át nem halad a tűnek a fokán. És eképpen fizetjük meg, adunk jutalmat a bűnösöknek.„
Majd Allah a Fenséges a következőket mondja: „Írjátok az ő írását a sziddzsin-be, a legalsó földön. Míg az Ilílijun azoknak az írása, akik jó emberek voltak és jó tetteket cselekedtek, addig sziddzsin ennek az ellentéte. A rossz embereknek a írása, illetve a rossz embereket gyűjti össze. Majd azt mondja Allah: „Juttassátok vissza a szolgámat a Földre! Ugyanis én megígértem, hogy belőle teremtettem, és bele is fogom vissza tenni és belőle fogom visszahozni másodszor is. Erre az angyalok míg a hívők lelkét az angyalok szépen vissza vitték a testéhez, addig a hitetlen lelkét már az első Ég kapujánál elengedik, visszadobják, és lezuhan, visszaesik a testébe. A következő Korán részletet mondta a Próféta (béke legyen Vele) ezután. „…Aki Allah mellé (más isteneket) társít, olyan az, mintha az Égből zuhanna le és madarak ragadnák el őt, vagy a szél fújná el valami messzi helyre.” A lélek visszatér a testébe.

Írásunk alapját Karasszon Attila testvérünk pár évvel ezelőtti Dar Al Salam mecsetbeli előadásai alkotják.

folytatása insa Allah hamarosan...

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink