Egészségünk védelme a Zarándoklat alatt

hadzs.jpgKedves Testvéreim,

Insa Allah hamarosan elérkezik a Zarándoklat ideje. Sok testvérünk készül már most is lelkiekben erre az utazásra. A Zarándoklat előírásairól, tennivalóiról az Iszlám Egyház Fordító Iroda kiadott egy nagyszerű könyvet, ami oldalunkról is letölthető, de insa Allah hamarosan a rendelhető könyvek között is megtalálható lesz. A lelki rákészülést eme nagyszerű Istenszolgálatra mindenkinek magának kell átélnie, ebben nem tudunk és talán nem is lehet hatékony segítséget nyújtani. Egy aprócska emlékeztetővel azonban insa Allah segíthetünk abban, hogy a zarándokok feladataikat jobban el tudják majd látni.

A Zarándoklat ideje alatt Mekkában több millió testvérünk gyűlik egybe. Ez a testvéri közelség - a sok zarándok, aki mind egy célért jött - nagyszerű érzéssel töltheti meg a szíveket. Azonban ennek a nagy létszámnak köszönhetően – Istennek dicsőség mindenért – a vírusos, bakteriális fertőzések veszélye is jelentősen növekszik. A Zarándoklatot végző testvéreink nagy számban lesznek betegek, és az amúgy is emberpróbáló feladataikat lázasan, betegségben legyengülve kell hogy végrehajtsák. A zarándoklatra való lelki felkészülés alatt talán figyelmen kívül hagyják ezeket az apróságnak tűnő tényezőket, amik azonban eléggé megnehezíthetik az amúgy áldással teli, csodálatos mekkai napokat.
Emlékeztetjük tehát zarándoklatra készülő testvéreinket, hogy insa Allah hasznukra válhat, ha az út előtt egészségük védelmében konzultálnak körzeti orvosukkal is, hogy mit javasolnak arra a helyzetre, ha influenzát vagy más vírusos, bakteriális fertőzést kapnának el. Nem árt, ha az útra szánt gyógyszerek között készülnek az ilyen – joggal várható – helyzetre is. Javasoljuk, hogy az úti csomagban a lázcsillapítón, fájdalomcsillapítón, smecta-n, javasolt antibiotikumon, gyulladás csökkentőn kívül legyen olyan kézfertőtlenítő kendő, spray is, amit étkezések előtt használhatnak. Apróságnak tűnik, de így insa Allah rengeteg fertőzést kiküszöbölhetnek. Insa Allah hasznos, és mindenképpen javasolt, hogy a zarándoklatra készülő testvéreink keressék fel már most a közelükben lévő patikát, és konzultáljanak a gyógyszerészükkel, hogy milyen vitaminokat javasol, amiket már most ajánlatos elkezdeni, felkészítve a szervezetüket a nagyobb igénybevételre. Insa Allah nagyobb lesz az ellenállóképessége azoknak a testvéreinknek, akik nagy dózisú C vitaminnal védekeznek a vírusok ellen már az út előtt és aztán alatt is. Ez a mérték legyen napi 1000 mg C-vitamin.

Minden Zarándoklatra készülő testvérünknek kívánunk lélekben-testben teljes felkészülést Istenszolgálatunk e fontos pillérére!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink