Hogy lehet felvenni az iszlámot?

shahadaAz iszlám vallás felvétele formailag nagyon egyszerű: tanúsítani kell két muszlim tanú jelenlétében, hogy nincs más isten csak az Egyetlen Igaz Isten és Mohamed az Ő prófétája.

E mondattal az ember az iszlám közösség teljes jogú tagja lesz. Az iszlámban nincsenek beavatási szertartások vagy titkos tanítások. Az iszlám nézete szerint az iszlám vallás az emberiség egyetemes öröksége, a Paradicsomba vezető út, s ezért tanításait elrejteni nem lehet, azt mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni, hogy az emberek eldönthessék: muszlimként akarnak élni vagy sem.

Ugyanakkor az iszlám tanainak elsajátítása egy tanulási folyamat, amelynek hiteles forrásokból kell táplálkoznia, hogy az ember a vallást helyesen tudja gyakorolni, illetve ha nem akar az iszlám útjára lépni, akkor pontosan tudja, hogy mit tanít az iszlám és kik a muszlimok.

Végezetül szeretném felhívni a figyelmét, hogy Budapesten a 11. kerületben a Fehérvári út 41. szám alatt, a Magyarországi Muszlimok Egyháza székhelyén minden szombaton 15 órától van előadás, illetve beszélgetés az iszlám iránt érdeklődők számára. Bármelyik szombaton szeretettel várjuk!

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink