Olvasd ki a Korán magyar nyelvű fordítását Ramadántól-Ramadánig

olvasd ki a KorántOlvass Urad nevével (kezdve), Aki teremtett! (Korán 96:1)

A Korán Isten szava, amelyet Mohammed prófétának (béke legyen vele) küldött le, Gábriel angyal (béke legyen vele) közvetítésével. A Kegyes Korán Isten egyik csodája, amelynek olvasása közelebb visz Istenhez, útmutatás az Istenfélőknek. A Kegyes Korán a muszlimok hitéletének legnagyobb támasza, amely szavaival a jóra hív minket, és eltilt bennünket a rossztól.

Mohammed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Allah e Könyv által felemel egyeseket, másokat pedig lealacsonyít.” (Muszlim)

A magyar muszlimok többsége nem tud arabul olvasni, vagy ha tud is, nem érti még az arabnyelvű szöveget. Így az arab, eredeti Kegyes Korán szavait kevesen tudják olvasni, érteni. Azonban arra minden magyar muszlim testvérünknek lehetősége van, hogy a Kegyes Korán magyar nyelvű értelmezésfordítását elolvashassa.

Tapasztalataink szerint azonban sajnos sokan a magyar muszlimok közül még nem olvasták végig a teljes Korán értelmezésfordítást, így nem is ismerhetik a benne foglaltakat, vallásunk alapjait.

Ezért 2012 (1433) Ramadán havában szeretnénk elindítani egy mozgalmat. Ennek a mozgalomnak az a célja, hogy Ramadántól a következő év Ramadán haváig Te is olvasd el a Korán magyar nyelvű értelmezés fordítását. Ha már olvastad, akkor pedig olvasd el újra. Bizonyára észrevetted már, hogy ha az eredeti Kegyes Koránt nem is tudod arabul értelmezni, de akár hányszor olvasod is el a Kegyes Korán magyar nyelvű fordításmagyarázatát mindig találsz valami újat benne, ami eddig elkerülte a figyelmedet, ami eddig még nem szólított meg.

 

reading quran2

Ha megengeded, javasolni szeretnénk egy egyszerű módszert, hogy sikeresebben be tudd építeni mindennapjaidba a Korán fordítás olvasását. A módszer egyszerű: tűzz ki magadnak egy olyan napszakot, amikor minden nap olvasni fogsz két-három oldalt a Korán fordításból. Ez lehet a reggeli (fadzsr) ima után, vagy a naplementei (maghrib) ima után. Az a fontos, hogy napi rendszerességgel olvass egy keveset.

Javasoljuk, hogy kezd az olvasást Ramadán hónap első napján. Ramadán áldott időszak, mikor egyszerűbb Istennek tetsző új szokásokat bevezetni. Ramadán 30 napja alatt az olvasás szokásoddá válhat, és így könnyebb lesz utána is minden nap folytatni ezt a gyakorlatot.

Ha gyorsabban tudsz haladni, az is jó. A fontos, hogy 2013 (1434) Ramadán haváig legalább egyszer olvasd el végig a teljes Korán fordítást.

Mi is – reméljük Veled együtt - insha Allah így fogunk tenni.

Az első lépés, hogy legyen egy Korán értelmezésfordításod. Javasoljuk, hogy a Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány féle fordítást vásárold meg, amelyet az alapítványtól közvetlenül 2500 forintért is be tudsz szerezni. Ennek a fordításnak egyik nagy előnye, hogy az egyes Korán ájákhoz rendelve sok hiteles magyarázatot is olvashatsz, így jobban tudod értelmezni az ájákat.

A Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány (Halima) féle fordítás beszerezhető Jákob testvérünktől:

Jakab György
+36209768195
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Könyvesbolti forgalomban is kapható, 6175 Ft-ért:

http://www.libri.hu/konyv/a-kegyes-koran-ertelmezese-es-magyarazata-magyar-nyelven.html

Ha azonban van Simon féle fordításod, vagy bármelyik fordítás, az is megfelel.

Ha hasznosnak tartod ezt a cikket, kérlek, oszd meg a Facebook fiókodban, blogodban, vagy küldd el a linkjét e-mailben testvéreidnek, hogy minél többen értesüljenek mozgalmunkról, és insa Allah minél többen bekapcsolódhassanak.

Ez a felhívás az iszlam.com oldalán egész éven át olvasható lesz insa Allah. Te magad is segíthetsz másokat azzal, hogy hozzászólásként leírod hol tartasz, mi az ami leginkább megszólított Téged egy-egy ája olvasásakor, vagy csak egyszerűen buzdíts másokat is, hogy kövessék példádat az olvasásban.

A napi kijelőlt mennyiséget itt érheted el az oldalunkon.

Allah segítsen mindannyiunkat a Neki tetsző törekvéseinkben

iszlam.com

Vissza a tetejére

Elérhetőségeink