A hit útja - letölthető e-könyv

A hit útja ingyen letölthető könyvAnnak, aki önmaga és az emberiség boldogulását tartja szem előtt, a hithez kell fordulnia. Annak is, aki jóravaló életet akar élni és jócselekedeteket akar véghez vinni az evilágon, a hithez kell fordulnia, mivel a jótett, a jóravaló viselkedés a hit gyümölcse, eredménye. Annak pedig, aki a túlvilági boldogságot és a büntetéstől való megmenekülést tartja szem előtt, szintén a hithez kell fordulnia.
Aki viszont már rendelkezik hittel a tudás, az ismeret és a jó ítélőképesség által, annak az a feladata, hogy azt tovább növelje és védje jó tettekkel és helyes életvitellel, mivel „a hit az Isten iránti engedelmesség által nő, és a szembefordulás által csökken”. Ily módon vezetett bennünket Mohamed Próféta (béke legyen vele) a helyes útra.

Számtalan nézet, vélemény, álláspont, irányzat létezik, ám ha az ember Allah igaz útmutatásától messze él, akkor nincs menekvése a nyugtalanság, a bizonytalanság elől. A hit azonban segít.
„Immár nyilvánvaló bizonyítékok érkeztek hozzátok Uratoktól. Aki lát, az a maga javára lát, aki pedig vak, az a maga kárára vak. Én nem vagyok a ti őrzőtök. Ily módon magyarázzuk a jeleket, és (a hitetlenek) azt mondják: ’Te (a könyvekből) tanultad ezeket’ – és, hogy nyilvánvalóvá tegyük azok számára, akik az eszüket használják.” (Korán 6:104-105)
A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

A könyv letöltéséhez kattints a képre!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink