Az iszlám életmód letölthető e-könyv

Az iszlám életmód ingyen letölthető könyvAbu-l-A’la Maududi (1903-1979) a kortárs muszlim világ egyik legjelentősebb gondolkodója, röviddel a Pakisztáni Iszlám Köztársaság kikiáltása után értekezések és a rádióban elhangzott előadások sorozatában fejtette ki, miért támaszt igényt az iszlám arra, hogy ne csak egy hagyományos értelemben vett vallás, hanem egy mindent átfogó életmód legyen.
Az iszlám életmód létrejötte nem visszafejlődés, s nem is utópia, hanem a megmentő kiút a világ jelenlegi, minden szempontból tarthatatlan helyzetéből. A földi élet valódi értelméről és okáról való józan elgondolkodás az egyetlen, amely elvezetheti az emberiséget egy jobb jövőt jelentő alternatíva megtalálásához.

Az iszlám világnézet fő jellegzetessége, hogy nem hagy konfliktust az élet lelki és anyagi aspektusa között, s ezek kettéválasztását sem engedi meg. Nem elégszik meg azzal, hogy csupán az embereknek a szó legszűkebb értelemben vett lelki és erkölcsi életét tisztítsa meg, hanem hatásköre kiterjed az élet minden területére. Az egyének életét, s egyszersmind az egész társadalmi rendet is a helyes pályára igyekszik terelni, hogy a jóság és a béke, az elégedettség és a jólét töltse be az egész világot úgy, ahogyan a víz kitölti az óceánok medrét.
Az iszlám életmód ezen az egyedülálló világnézeten és az emberek világegyetemben elfoglalt helyének megértésén alapul.
A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

A könyv letöltéséhez kattints a képre!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink