A muszlim személyiség - letölthető e-könyv

A muszlim személyiségA valódi muszlim olyan ember, aki a legnemesebb erkölcsöt és a legkiválóbb jellemet mondhatja magáénak. Urához, önmagához, családjához, szüleihez, rokonaihoz, barátaihoz és a közösség, illetve a társadalom tagjaihoz fűződő viszonyában a legkiemelkedőbb példaképet Mohamed Próféta (béke legyen vele) személyében találja meg. Erkölcsi kiválósága megerősítést nyer a muszlimok első generációjának személyiségei által, akik az emberi törekvések legkülönbözőbb területein emelkedtek ki. Az iszlám tanításai arra bátorítják, hogy személyiségének rendszeres fejlesztésével és javításával ő is elérheti a prófétai társak kiválóságát.

Ha betekintést nyerünk Allah és Küldöttének (béke legyen vele) – a Koránban és a Szunnában található – útmutatásába, minden bizonnyal elcsodálkozunk a szent szövegek sokaságán és azon, hogy ezek tartalmazzák az ember létének összes – jelentős és kevésbé jelentős – mozzanatát, amelyek Istennel, az ember saját lényével és a körülötte lévő emberekkel kapcsolatosak. E szent szövegek mindegyike irányítja, formálja, építi a muszlim személyiséget, és felkészíti a legideálisabb egyéni és társadalmi életre, illetve a túlvilági boldogulásra.
Dr. Al-Hashimi átfogó munkája segítséget nyújt a muszlimok számára, hogy felemelkedjenek arra a szintre, amelyet igaz vallásuk elvár tőlük, de minden bizonnyal értékes tudás forrása lesz a nem muszlim olvasók számára is.

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

E-könyv letöltése PDF formában
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink