Mohamed Próféta (blv) házassága

Khadidzsát annyira megragadta Mohamed Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) becsületes és vonzó egyénisége, hogy felajánlotta, hogy feleségül megy hozzá, amit Mohamed Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) elfogadott. A korkülönbség ellenére 25 évig boldog házasságban éltek és hat gyermekük született. Khadidzsa erős akaratú, nemes jellemű, eszes nő volt. A Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) a nehézségekben, a szomorúságban mindig vigaszt lelt nála.

Ő ismerte el elsőként Mohamed Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) prófétaságát, és vagyonát az iszlám hirdetésére férje rendelkezésére bocsátotta. Amíg Khadidzsa élt, a Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) nem vett feleségül másik nőt, halálának évét a Szomorúság Évének nevezte, és emlékéhez mindig hű volt. Későbbi feleségeinek így beszélt Khadidzsáról: „Senki sem hasonlít rá közületek. Ő vigasztalt, amikor mindenki elutasított, hitt nekem, amikor senki sem hitt és tőle ajándékozott meg Allah gyermekkel.”
Mohamed Próféta (Allah áldása és békéje legyen vele) Khadídzsa halála után többször megnősült, és feleségei – egy kivételével – valamennyien elvált nők vagy özvegyek voltak.