Nyilatkozat az Al-Jazeera televízió Magyarországot lejárató filmjéről

A Magyarországi Muszlimok Egyháza megdöbbenéssel nézte az Al-Jazeera hírtelevízió angol nyelvű adása által sugárzott, Glenn Ellis által készített filmet, amely Magyarországot a valóságtól teljesen eltérően mutatta be, s ezzel lejáratta országunkat a világ közvéleménye előtt, amely miatt Magyarország komoly politikai és gazdasági károkat szenvedhet.

Az iszlám alapelveiből kiindulva hangsúlyozzuk, hogy a média feladata az objektív tájékoztatás, nem pedig vélelmezett eseményekre alapozott elhamarkodott következtetések levonása, bizonyos érdekcsoportok elvárásainak gátlástalan kiszolgálása vagy valamilyen – a világ közvéleménye által nem ismert – cél előmozdítása. A sajtó szabadsága az objektív, tényeken alapuló tájékoztatás szabadsága, nem pedig a pánik keltés, a rágalmazás, a hazugság és a csúsztatás szabadsága.

Ezért a Magyarországi Muszlimok Egyháza felszólítja az Al-Jazeera hírtelevíziót, hogy az angol nyelvű adásában leadott, Magyarországot megrágalmazó, lejárató műsorát vonja vissza és sugározzon országunkról valós adatokon és tényeken alapuló hiteles műsort.

Budapest, 2013. június 13.

Magyarországi Muszlimok Egyháza