Kedves Látogatóink és Testvéreink

Ezek a könyvek (hacsak nem jelöljük a könyv mellett külön az árát is) ingyenes kiadványai a hazai iszlám közösségeknek. A rendelésnél mi sem kérünk érte pénzt, a könyvek ingyenesek, azonban a súly függvényében a mindenkori postaköltséget felszámítjuk azoknak előre, akik rendelni kívánnak. Fontos tudnivaló, hogy sajnos csak Magyarország területére tudjuk vállani a postázást.

A rendelés menete:

1. Írj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre, ami tartalmazza:
- a rendelni kívánt könyvek címét (címeit)
- a pontos neved, postacímed, a számlaszámod, ahonnan majd a postaköltség ellenértéke érkezik.
2. Ha minden szükséges adatot megkaptunk, mi válaszlevelünkben megadjuk a postaköltséget, valamint a számlaszámot, ahova utalni kell az összeget.
3. Ha megérkezik számlánkra a postaköltség összege, akkor egy héten belül (előre láthatóan hetente egyszer postázunk majd insa Allah) küldjük a küldeményt.

Fontos!!!

Sajnos már nem egyszer előfordult, hogy az ingyenes kiadványokat (amik a közösségeknek komoly pénzösszegekbe kerülnek) egyes emberek vagyonszerzésre használtak fel. Bekértek, elkértek ingyenesen hozzájutható könyveket, amiket aztán antikváriumokban, netes kiárusításokon értékesítettek. Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy azokba a könyvekbe, amiket az iszlam.com postáz, több helyen belebélyegezzük, hogy ingyenes kiadványok, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak, tovább értékesítésük tilos. Ezúton is elnézéseteket kérjük ezekért a pecséthelyekért, de így talán sikerül ezeket a rossz szándékú nyerészkedőket kiszűrnünk. Akinek a könyv nem tetszik, kérjük vagy juttassa el egy olyan testvéréhez, akinek szüksége lenne rá, vagy pedig adja le valamelyik iszlám közösségnek, vagy könyvtárnak. Így ezek az adományokból elkészített könyvek insa Allah másnál hasznossá válhatnak.

An-Nawawi által gyűjtött negyven hadísz

An-Nawawi: 40 hagyomány A vallástudósok igen régóta arra törekedtek, hogy a prófétai hagyományok nagy füzéréből kiemeljenek néhány olyan gyöngyöt, melyekről úgy vélték, hogy a több ezernyi hagyományt és az iszlám vallás főbb igazságait – mintegy dióhéjban – tartalmazzák. Ezeket a tanításokat a tudósok azzal jellemezték, hogy összefoglalják az iszlám lényegét, vagy úgy, hogy az iszlám felét, harmadát vagy ehhez hasonlót jelentenek. Ez a negyven hadísz is egyike ezeknek a próbálkozásoknak. A neves vallástudós, An-Nawawi, a gyűjtemény összeállítása során arra kötelezte magát, hogy az összes hadísz (mind a negyvenkettő) hibátlan, hiteles legyen. Többségük szerepel al-Bukhári és Muszlim „Szahíh”-jában.
Ebben a könyvben lehetőleg szó szerinti fordításban, magyarázó jegyzetek kíséretében közli – a hagyományozói láncolatok (szanad) mellőzésével – An-Nawawi «Negyvenes»-ét. A magyarázó jegyzetekhez forrásnak használták sejk Ibn Daqiq Al-Íd, al-Háfiz ibn Radzsab al-Hanbali, sejk Mohamed ibn Saleh al-Othaimeen, sejk Saleh ibn Abdulaziz Ál Sejkh, sejk Mohamed Bakkár Zakarija és más neves tudósok magyarázatait és könyveit, valamint a magyarázatban több mint 500 hiteles hadísz került lefordításra.

Mindazok számára, akik vágyakoznak a mennyei világ után, mindenekelőtt szükséges, hogy megismerjék ezeket a hadíszokat, mert ezek kiterjednek a legfontosabb dolgokra az iszlám vallásban, és szüntelenül figyelmeztetnek a kegyes cselekedetekre. Emellett azoknak is ajánljuk a könyvet, akik nem gyakorolják az iszlám vallást, csupán érdeklődnek iránta, és szeretnének hiteles képet kapni az iszlám tanításairól.

A hadíszok elemzése, magyarázata mellett megtaláljuk a hagyományozók, a lejegyzők és a hagyományokkal foglalkozó vallástudósok rövid életrajzát, valamint egy kisebb szírát is, amely azoknak az olvasóknak lehet hasznos, akik nem ismerik Mohammed Próféta (béke legyen vele) életének fontosabb eseményeit és kiemelkedő jellemvonásait. A kötet egyik fejezetében betekintést nyerhetünk a hadísztudományba, vagyis hogy a vallástudósok minek alapján osztályozzák, értékelik a hagyományokat. A Magyarországi Muszlimok Egyháza nyomdába kerülés előtt még egy név és tárgymutatóval is kiegészítette a kötetet, így mindenki könnyen eligazodhat a számtalan témakör között.
A kötetet Dr. Shubail Mohamed Eisa állította össze, a kiadásban a Magyarországi Muszlimok Egyházának több tagja is részt vett munkájával. Allah áldása legyen rajtuk és munkájukon!

Kiadja a Magyarországi Muszlimok Egyháza

Keménykötéses, fűzött könyv, terjedelme 470 oldal

A lapok kereteit és a fejezetek bevezetőit színes kalligráfiák díszítik.

ára: 2990 Ft (ez az ár a könyv önköltségi ára, ami elősegíti a további kiadványok létrehozását insa Allah)

A muszlim erődítménye

fohaszoskonyv-borito-2014-1 Egyedül Allahot imádni, az első joga Allahnak a szolgáival szemben, és a legfontosabb eszköz Allah szeretetének elnyeréséhez Mohamed Próféta (béke legyen vele) követése. Az istenemlegetés pedig olyan nagy kegy és hatalmas ajándék, amivel kiérdemelhetők a kegyek és kivédhetők a csapások. Az istenemlegetés a szív tápláléka és gyógyszere, boldogsága és nyugalma, valamint a szemek fénye, az élet lelke és a lélek lélegzete. A muszlim elméjét Istenre való emlékezésnek kell betöltenie, és nyelvének a dicséret és a dicsőítés szavaival kell elfoglaltnak lennie. Ha minden tettünkben megemlékezünk Allahról, és Neki szenteljük gondolatainkat, akkor egyre jobban eltávolodunk a bűntől és a rossztól, mert így szem előtt tarthatjuk Allah parancsait, és egyre jobban mentesítjük magunkat az öncélú cselekvéstől.

A napi öt ima a legjobb alkalom az Allahról való megemlékezésre, de ezen kívül vannak olyan esetek, amikor a muszlim ember bizonyos mondatokat mond – eltérő módon az imádkozás formájától – azért, hogy hálát adjon és köszönetet mondjon Istennek, kifejezze reménykedését és bizalmát Isten segítségében és megemlékezzen Istenről és könyörületességéről. Ez a könyv lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük azt, hogy az egyes élethelyzetekben – a Korán és a Szunna szerint – milyen istenemlegetések ajánlatosak.

Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Yahya [János (béke legyen vele)] elrendelte Izrael fiainak: „És [Allah] azt parancsolta nektek, hogy emlegessétek Uratokat, mert ennek olyan a példázata, mint egy ember, aki után az ellenség sietve eredt, amíg meg nem érkezett egy erős várhoz (erődítményhez), és így védte megát tőlük. Így van a szolga is: nem védi magát a sátántól, csak Allah emlegetésével.” (Szahíh al-Dzsámi 1724)

A szándékunk e könyv elkészítésével Allah tetszésének és elégedettségének elnyerése volt, és Tőle kérünk bocsánatot a tévedéseinkért."

Kiadja a Magyarországi Muszlimok Egyháza

Puhafedeles, cérnafűzött, ragasztott könyv, terjedelme 226 oldal

Elérhetőségeink