Kedves Látogatóink és Testvéreink

Ezek a könyvek (hacsak nem jelöljük a könyv mellett külön az árát is) ingyenes kiadványai a hazai iszlám közösségeknek. A rendelésnél mi sem kérünk érte pénzt, a könyvek ingyenesek, azonban a súly függvényében a mindenkori postaköltséget felszámítjuk azoknak előre, akik rendelni kívánnak. Fontos tudnivaló, hogy sajnos csak Magyarország területére tudjuk vállani a postázást.

A rendelés menete:

1. Írj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre, ami tartalmazza:
- a rendelni kívánt könyvek címét (címeit)
- a pontos neved, postacímed, a számlaszámod, ahonnan majd a postaköltség ellenértéke érkezik.
2. Ha minden szükséges adatot megkaptunk, mi válaszlevelünkben megadjuk a postaköltséget, valamint a számlaszámot, ahova utalni kell az összeget.
3. Ha megérkezik számlánkra a postaköltség összege, akkor egy héten belül (előre láthatóan hetente egyszer postázunk majd insa Allah) küldjük a küldeményt.

Fontos!!!

Sajnos már nem egyszer előfordult, hogy az ingyenes kiadványokat (amik a közösségeknek komoly pénzösszegekbe kerülnek) egyes emberek vagyonszerzésre használtak fel. Bekértek, elkértek ingyenesen hozzájutható könyveket, amiket aztán antikváriumokban, netes kiárusításokon értékesítettek. Szeretnénk felhívni figyelmeteket, hogy azokba a könyvekbe, amiket az iszlam.com postáz, több helyen belebélyegezzük, hogy ingyenes kiadványok, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak, tovább értékesítésük tilos. Ezúton is elnézéseteket kérjük ezekért a pecséthelyekért, de így talán sikerül ezeket a rossz szándékú nyerészkedőket kiszűrnünk. Akinek a könyv nem tetszik, kérjük vagy juttassa el egy olyan testvéréhez, akinek szüksége lenne rá, vagy pedig adja le valamelyik iszlám közösségnek, vagy könyvtárnak. Így ezek az adományokból elkészített könyvek insa Allah másnál hasznossá válhatnak.

Új Gondolat 2014. 1. szám

Uj-Gondolat-2014-junius-cimlapMegjelent az Új Gondolat magazin 2014. évi első száma. (Az első két szám is rendelhető még.) A magazin A4 méretű, 48 oldalas.

A magazin kapható a Budapest Mecsetben (11. kerület, Fehérvári út 41) Vidéki testvéreink nálunk is megrendelhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címünkön.

Az új magazin ára 450 Ft + a mindenkori postaköltség (belföldre 515 Ft).

A korábbi lapszomok ingyen rendelhetők.

A tartalomból:

A házastársad és a hit: segítség vagy akadály?
Dr. Bilal Philips: „Egy összetartó muszlim nemzet kulcsa az oktatás”
Az MME „hivatalos IOU vizsgaközpont” minősítést szerzett
Dr. Bilal Philips: A belső béke keresése (1/2) 1. rész
A hittestvéri szeretetről
Az iszlám tudás megszerzésének 6 előnye
A megemlékezésről szóló élet
Az áldás (baraka) 18 forrása
A megbocsájtás ereje az iszlám szemszögéből
Kötelező az elmélkedés az iszlámban?
Az iszlám gazdaság alapszabályai (1-3. rész)
Bizonyíték, hogy a bűnös gondolatok a sátántól származnak!
Miért pusztultak ki a dinoszauruszok?
Szabadság
21 hasznos muszlim hobbi − 2. rész
Turizmus a muszlim többségű országokba
Tanuljunk az életről a lazacoktól

Új Gondolat 2013. 2. szám

uj-gondolat-2013-oktober-borito-smallIszlám kulturális és családi magazin. A magazin A4 méretű, 48 oldalas.

A tartalomból:

Gondolatok az iszlám európai integrációjáról
Eid el-Fitr ünnepe 2013
Recep Tayyib Erdogan - Törökország hőse
Mohammed Alexander Russell Webb
A jó gondolatok szerepe a hívő életében
Zarándoklat
Hajtó tűz
7 módszer hogyan tudjunk meg többet az Iszlámról
21 hasznos muszlim hobbi − 1. rész
A tudás elnyerésének feltételei − 1. rész
Az iszlám gazdaság alapszabályai − 1. rész
Egy muszlim divattervező
Légy sikeres, szítsd fel magadban a tüzet...
Tanulni soha nem késő
A gyermekek tisztelete és jogai
„Egy Anya aki bölcsen költött a fiára”
Az ajándék és az ajándékozó
Az iszlám vallás és a környezetvédelem
Éljünk egészségesen és táplálkozzunk kiegyensúlyozottan
Kezeld a depressziót és állítsd vissza a termelékenységedet!
Négy gyakorlat hangulatunk fokozására
Az egyedüllét titkos ereje és öröme
Andrew Matthews: Legyél boldog tinédzser!
Szösszenet... a várakozásról
Isten nevével kezdve − Czink Ibolya Beatrix kiállítása

Új Gondolat 2013. 1. szám

uj-gondolat-1Iszlám kulturális és családi magazin. A magazin A4 méretű, 36 oldalas.

A tartalomból:

Muhammad Ali − az ökölvívás élő legendája
Hogyan hívj az iszlámra? (És hogyan ne...)
Hét tanács hasznos muszlim szokások kialakításához
Hogyan változtassunk körülményeinken?
Légy sikeres és döntsd le a korlátaidat!
Oszd be az időd! Ez a kulcsa, hogy hatékonyabb lehess...
Miért legyél környezetbarát, és hogyan fogj hozzá?
Az iszlám vallás és a környezetvédelem
A szülők tisztelete az iszlámban
A művészet mint istenszolgálat
Hogyan kezdjünk neki a testmozgásnak?
Hogyan szoptassuk gyermekünket 2 évig?
Pitypang
Szösszenet... az adakozásról
Ingázás hatékony muszlim módjára
A nevem Khan (My name is Khan − 2010) − filmajánló

An-Nawawi által gyűjtött negyven hadísz

An-Nawawi: 40 hagyomány A vallástudósok igen régóta arra törekedtek, hogy a prófétai hagyományok nagy füzéréből kiemeljenek néhány olyan gyöngyöt, melyekről úgy vélték, hogy a több ezernyi hagyományt és az iszlám vallás főbb igazságait – mintegy dióhéjban – tartalmazzák. Ezeket a tanításokat a tudósok azzal jellemezték, hogy összefoglalják az iszlám lényegét, vagy úgy, hogy az iszlám felét, harmadát vagy ehhez hasonlót jelentenek. Ez a negyven hadísz is egyike ezeknek a próbálkozásoknak. A neves vallástudós, An-Nawawi, a gyűjtemény összeállítása során arra kötelezte magát, hogy az összes hadísz (mind a negyvenkettő) hibátlan, hiteles legyen. Többségük szerepel al-Bukhári és Muszlim „Szahíh”-jában.
Ebben a könyvben lehetőleg szó szerinti fordításban, magyarázó jegyzetek kíséretében közli – a hagyományozói láncolatok (szanad) mellőzésével – An-Nawawi «Negyvenes»-ét. A magyarázó jegyzetekhez forrásnak használták sejk Ibn Daqiq Al-Íd, al-Háfiz ibn Radzsab al-Hanbali, sejk Mohamed ibn Saleh al-Othaimeen, sejk Saleh ibn Abdulaziz Ál Sejkh, sejk Mohamed Bakkár Zakarija és más neves tudósok magyarázatait és könyveit, valamint a magyarázatban több mint 500 hiteles hadísz került lefordításra.

Mindazok számára, akik vágyakoznak a mennyei világ után, mindenekelőtt szükséges, hogy megismerjék ezeket a hadíszokat, mert ezek kiterjednek a legfontosabb dolgokra az iszlám vallásban, és szüntelenül figyelmeztetnek a kegyes cselekedetekre. Emellett azoknak is ajánljuk a könyvet, akik nem gyakorolják az iszlám vallást, csupán érdeklődnek iránta, és szeretnének hiteles képet kapni az iszlám tanításairól.

A hadíszok elemzése, magyarázata mellett megtaláljuk a hagyományozók, a lejegyzők és a hagyományokkal foglalkozó vallástudósok rövid életrajzát, valamint egy kisebb szírát is, amely azoknak az olvasóknak lehet hasznos, akik nem ismerik Mohammed Próféta (béke legyen vele) életének fontosabb eseményeit és kiemelkedő jellemvonásait. A kötet egyik fejezetében betekintést nyerhetünk a hadísztudományba, vagyis hogy a vallástudósok minek alapján osztályozzák, értékelik a hagyományokat. A Magyarországi Muszlimok Egyháza nyomdába kerülés előtt még egy név és tárgymutatóval is kiegészítette a kötetet, így mindenki könnyen eligazodhat a számtalan témakör között.
A kötetet Dr. Shubail Mohamed Eisa állította össze, a kiadásban a Magyarországi Muszlimok Egyházának több tagja is részt vett munkájával. Allah áldása legyen rajtuk és munkájukon!

Kiadja a Magyarországi Muszlimok Egyháza

Keménykötéses, fűzött könyv, terjedelme 470 oldal

A lapok kereteit és a fejezetek bevezetőit színes kalligráfiák díszítik.

ára: 2990 Ft (ez az ár a könyv önköltségi ára, ami elősegíti a további kiadványok létrehozását insa Allah)

A muszlim erődítménye

fohaszoskonyv-borito-2014-1 Egyedül Allahot imádni, az első joga Allahnak a szolgáival szemben, és a legfontosabb eszköz Allah szeretetének elnyeréséhez Mohamed Próféta (béke legyen vele) követése. Az istenemlegetés pedig olyan nagy kegy és hatalmas ajándék, amivel kiérdemelhetők a kegyek és kivédhetők a csapások. Az istenemlegetés a szív tápláléka és gyógyszere, boldogsága és nyugalma, valamint a szemek fénye, az élet lelke és a lélek lélegzete. A muszlim elméjét Istenre való emlékezésnek kell betöltenie, és nyelvének a dicséret és a dicsőítés szavaival kell elfoglaltnak lennie. Ha minden tettünkben megemlékezünk Allahról, és Neki szenteljük gondolatainkat, akkor egyre jobban eltávolodunk a bűntől és a rossztól, mert így szem előtt tarthatjuk Allah parancsait, és egyre jobban mentesítjük magunkat az öncélú cselekvéstől.

A napi öt ima a legjobb alkalom az Allahról való megemlékezésre, de ezen kívül vannak olyan esetek, amikor a muszlim ember bizonyos mondatokat mond – eltérő módon az imádkozás formájától – azért, hogy hálát adjon és köszönetet mondjon Istennek, kifejezze reménykedését és bizalmát Isten segítségében és megemlékezzen Istenről és könyörületességéről. Ez a könyv lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük azt, hogy az egyes élethelyzetekben – a Korán és a Szunna szerint – milyen istenemlegetések ajánlatosak.

Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „Yahya [János (béke legyen vele)] elrendelte Izrael fiainak: „És [Allah] azt parancsolta nektek, hogy emlegessétek Uratokat, mert ennek olyan a példázata, mint egy ember, aki után az ellenség sietve eredt, amíg meg nem érkezett egy erős várhoz (erődítményhez), és így védte megát tőlük. Így van a szolga is: nem védi magát a sátántól, csak Allah emlegetésével.” (Szahíh al-Dzsámi 1724)

A szándékunk e könyv elkészítésével Allah tetszésének és elégedettségének elnyerése volt, és Tőle kérünk bocsánatot a tévedéseinkért."

Kiadja a Magyarországi Muszlimok Egyháza

Puhafedeles, cérnafűzött, ragasztott könyv, terjedelme 226 oldal

Az iszlámról gyerekeknek

Az iszlámról gyerekeknekA könyv központi mondanivalója az iszlám életforma, melynek alapja a tauhid elve, azaz Isten egyedülisége. A könyv játékos formában, élvezetes történeteken keresztül mutatja be a gyermekek számára az iszlám öt pillérét, illetve azok gyakorlati kivitelezését, valamint a jámborság és a helyes viselkedés alapvető követelményeit, a Koránnak és a Szunnának megfelelően. A könyvben az elméleti tudásanyaggal párhuzamosan a gyakorlati ismeretek is megjelennek, a hatékonyabb tanulás érdekében. Pihenésként a gyermekeknek lehetőségük van a nagyméretű - hasznos tanításokat ábrázoló - képeket kiszínezni. A könyv használható családi körben, vallásos foglalkozásokon és iszlám központokban egyaránt. Ugyanakkor minden esetben feltételezi a szülők és a nevelők aktív jelenlétét és közreműködését a gyermekeknek szóló ismeretek átadásában és elmélyítésében. Nekik kell olyan körülményeket kialakítaniuk, hogy a gyermekek maguktól akarják megismerni a könyv történeteit, s a tanultakat a gyakorlatban is alkalmazni. Továbbá a szülők és a nevelők vállára helyezi annak a felelősségét, hogy az iszlám tanításait minél pontosabban megismerve és gyakorolva a gyermekek számára az iszlám értékeit képviselő példaképekké váljanak, akik – Allah engedelmével – képesek lesznek elősegíteni a nem muszlim környezetben élő gyermekek boldogulását, egészséges lelki és szellemi fejlődését, illetve átsegíteni őket az élet különböző területein felmerülő problémákon, hogy a társadalom hasznos és építő tagjai lehessenek.

Kiadja a Magyarországi Muszlimok Egyháza

Puhakötéses, ragasztott könyv, terjedelme 68 oldal

A könyvben kiszinezhető kontúrrajzos illusztrációk vannak.

Az iszlám alapelvei

Az iszlám alapelvei ingyen letölthető könyvAbu-l-Ála Mawdudi (1903-1979) a kortárs muszlim világ egyik legjelentősebb gondolkodója volt, aki munkásságát annak szentelte, hogy az iszlámot ne csak vallásként, hanem egy mindent átfogó életmódként ismertesse meg az emberekkel és ezt a hozzáállást újra a muszlimok gyakorlatává tegye. Az Iszlám alapelvei című könyvében nem csak az iszlámmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat veszi sorba, de kitér azoknak a társadalomra, a családra és az emberek közötti viszonyra gyakorolt hatásaira is. A szerző széles látókörét mutatja, hogy az általa tárgyalt témakörökkel kapcsolatban számos elismert nyugati tudós és író művéből idéz, több szemszögből vizsgálva a nyugati társadalmak és az iszlám viszonyát. A könyv érdekes olvasnivaló az iszlám iránt komolyan érdeklődőknek, de haszonnal forgathatják azok a muszlimok is, akik szeretnék a vallás alapelveit, s annak emberi és társadalmi vonatkozásait áttekinteni.

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

A hit útja

A hit útja ingyen letölthető könyvAnnak, aki önmaga és az emberiség boldogulását tartja szem előtt, a hithez kell fordulnia. Annak is, aki jóravaló életet akar élni és jócselekedeteket akar véghez vinni az evilágon, a hithez kell fordulnia, mivel a jótett, a jóravaló viselkedés a hit gyümölcse, eredménye. Annak pedig, aki a túlvilági boldogságot és a büntetéstől való megmenekülést tartja szem előtt, szintén a hithez kell fordulnia.

Aki viszont már rendelkezik hittel a tudás, az ismeret és a jó ítélőképesség által, annak az a feladata, hogy azt tovább növelje és védje jó tettekkel és helyes életvitellel, mivel „a hit az Isten iránti engedelmesség által nő, és a szembefordulás által csökken”. Ily módon vezetett bennünket Mohamed Próféta (béke legyen vele) a helyes útra.

Számtalan nézet, vélemény, álláspont, irányzat létezik, ám ha az ember Allah igaz útmutatásától messze él, akkor nincs menekvése a nyugtalanság, a bizonytalanság elől. A hit azonban segít.

„Immár nyilvánvaló bizonyítékok érkeztek hozzátok Uratoktól. Aki lát, az a maga javára lát, aki pedig vak, az a maga kárára vak. Én nem vagyok a ti őrzőtök. Ily módon magyarázzuk a jeleket, és (a hitetlenek) azt mondják: ’Te (a könyvekből) tanultad ezeket’ – és, hogy nyilvánvalóvá tegyük azok számára, akik az eszüket használják.” (Korán 6:104-105)

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

Az iszlámhoz vezető út

Az iszlámhoz vezető út inyen letölthető könyvAz emberiség történelme során a vallások, amelyek közül a legelső Ádámnak nyilatkoztatott ki, lényegüket tekintve azonosak voltak. A megfigyelhető változások kizárólag a társadalmi törvényekre korlátozódtak, mivel az emberi közösségek folyamatosan fejlődtek. Ezek a változások azonban nem érintették a hit lényegét.

Tehát mindazok a vallások, amelyek Ádám (béke legyen vele), az első emberi lény és egyben az első próféta, illetve Mohamed Próféta (béke legyen vele), az utolsó próféta (a Próféták Pecsétje) között lettek kinyilatkoztatva az emberiségnek, lényegükben ugyanazok: Az egyetlen igaz Istent kell imádni, és meg kell tagadni minden hamis isten imádatát.

Az iszlám kinyilatkoztatásával Isten lezárta a korábbi kinyilatkoztatások sorát és tökéletessé tette a vallást az emberek számára.

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

 

Az imádkozás

imadkozas letolthtoAz imádkozás a kapcsolatot jelenti az ember és az Isten között. Az iszlám egyik pillére és a vallás alaptétele:

Tartsátok be az imádkozást, [különösen] a középsőt, és álljatok áhítatosan Allah előtt. (Korán 2:238)

Allah az imádkozást a boldogulás és a boldogság útjává tette:

Bizony boldogulnak a hívők, akik imádkozásukban alázatosak. (Korán 23:1-2)

„Aki betartja [az imádkozást], az az Ítélet Napján fénnyé, [mellette szóló] bizonyítékokká és menedékké lesz neki, viszont annak, aki nem tartja be, nem lesz se fénye, se [mellette szóló] bizonyítéka, se menedéke.” – mondta Mohamed Próféta (béke legyen vele) (Ahmed, ad-Dárimi). Ezek az előírt napi imák ajándékok Allahtól, amelyek abból állnak, hogy nappalaink és éjszakáink során megemlékezünk arról, amiben hiszünk. A különböző testhelyzetek, amelyekbe imánk során kerülünk, nem mások, mint odaadásunk jelei – lelkileg éppen úgy, mint testileg. A különböző recitált szövegek Istennel szembeni kötelességünkre emlékeztetnek minket. Isten vezetését keressük, s újra és újra arra kérjük Őt, hogy adjon erőt ahhoz, hogy elkerüljük az engedetlenséget, és követni tudjuk az általa kiválasztott utat.

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.

Bővebben...

Magyarországi imaidők öröknaptára

Magyarországi imaidők öröknaptára

A Magyarországi Muszlimok Egyháza új kiadvánnyal kedveskedett a magyarországon imádkozni szándékozó testvérek számára. Rég fennálló igényt elégítenek ki a Magyarországi imaidők öröknaptárával. Ez a kis füzet akár egy női táskában, akár egy ingzsebben kényelmesen elfér, és gazdája mindig tudhatja, hogy mikor érkezik el a következő ima ideje. Öröknaptár lévén évekig használató. Külön feltüntették benne a főbb városok időeltérését, valamint pontos imairányukat is.

Bővebben...

Elérhetőségeink