Válasz Mohamed Prófétát (béke legyen vele) pedofíliával vádlók számára

Aisha bint Abu Bakr (Allah legyen elégedett vele) 9 éves volt, amikor a Próféta (béke legyen vele), az Isten által elrendelt előírások szerint, feleségül vette. A házasság nem volt Aisha akarata ellenére. Ő volt a Próféta legokosabb felesége, aki nagyon sok hadíszt (prófétai tanítást) adott tovább, illetve rengeteg tanítványa (férfiak és nők egyaránt) és saját idzstihádja (vallási véleményalkotási joga) volt. Aisha igazi vallásjogi szaktekintély volt.

Visszatérve a házasságra.

- Ez abban az időben egyáltalán nem volt különös dolog, akkoriban az arabok (az arab zsidókat is beleértve) körében ez szokás volt, illetve a föld más részein is gyakorolták. Továbbá a meleg éghajlaton a lányok sokkal hamarabb érnek, illetve akkoriban az intézményesült oktatási rendszer hiánya miatt a pubertás korba lépett lányok megházasodtak. (Aisha korábban már el volt jegyezve másvalaki által, de az eljegyzést az az ember felbontotta.) Aisha fiatalsága ellenére minden bizonnyal érett volt.

- A Próféta ellenfelei ezt a házasságot soha nem vetették a szemére, pedig mindent felhasználtak ellene, mert ez számunkra is elfogadott volt.

- Ez a vád csak a modern korban érte a Prófétát. De a mai nyugati elfogadott normák alapján nem lehet megítélni 1400 évvel ezelőtti normákat, így ezt sem.

- Az idézett házasság nem vallási példa, azaz nincs utasítás arra az iszlámban, hogy a lányokat ebben a korban kellene feleségül venni. Ezért a házasságra alkalmas életkor ma már más, különösen Nyugaton.

- Ha a prófétának jellembeli hiányosságai lettek volna, akkor az emberek nem követték volna, s nem követnék ma sem, s nem lenne olyan ember, aki az iszlám útjára lépne, különösen Nyugaton nem. Illetve az Isten segítsége is elmaradt volna, Aki győzelemre vitte utolsó küldöttét.

A fentiek alapján a konklúzió: Mohamed Próféta (béke legyen vele) nem volt pedofil.

Továbbá a házasság az iszlámban kölcsönös elfogadáson alapul, másrészt a nő képviselőjének (wali), aki általában az édesapja, szintén felelőssége és beleszólása van a házasságba. Egyszerűen fogalmazva: a muszlim emberek is szeretik gyermekeiket, s jót akarnak nekik, s őrködnek érdekeik felett.