Az imádkozás (hosszabb változat) letölthető e-könyv

imadkozas-b5-boritoAz imádkozás az iszlám öt pillérének egyike. Mohamed Próféta (béke legyen vele) számos tanításában kiemelte az ima jelentőségét, hiszen az imádkozás a közvetlen kapcsolat Allah és az ember között, s ez a hit legalapvetőbb megnyilvánulása is egyben. Aki rendszeresen ápolja ezt a kapcsolatot, annak van lehetősége Allah elégedettségének elnyerésére, hiszen az imádkozás az első dolog, ami minden embertől számon lesz kérve a Feltámadás Napján.

Ha az ember imádkozása jó volt, akkor az elszámolása könnyű lesz. Ha azonban az imádkozása nem volt jó (azaz volt benne hanyagság, hiányosság stb.), akkor az ember elszámolása nehéz lesz. Ezért minden muszlimnak törekednie kell az imádkozás minél őszintébb, minél precízebb elvégzésére, hogy az imádkozása könnyebbség legyen a Feltámadás Napján, illetve a megmenekülés legyen számára a túlvilágon.

A könyv, amelyet kezében tart az olvasó ebben kíván segítséget nyújtani minden muszlimnak, az imádkozás, illetve az ahhoz kapcsolódó vallásjogi rendelkezések részletes bemutatásával. Ugyanakkor a könyv szintén értékes olvasmány az iszlám vallással már mélyrehatóbban foglalkozó nem muszlim olvasók számára is, akik szeretnének bepillantást nyerni az iszlám vallásjogba, a Sariába, megismerve a tisztasággal, az imádkozással kapcsolatos rendelkezéseket.
A könyv ugyanakkor egy öt kötetből álló sorozat első kötete, amelyet – Allah engedelmével – az iszlám további négy pillérének, a tanúságtételnek, a böjtölésnek, a zakátnak (adakozásnak) és a zarándoklatnak a könyvei követnek.

A könyvet a Magyarországi Muszlimok Egyháza adta ki.


E-könyv letöltése PDF formában