A Magyarországi Muszlimok Egyházáról

A Magyarországi Muszlimok Egyházát 2000. szeptember 22-én alapították Magyarországon élő muszlimok azzal a céllal, hogy vallásukat, az iszlámot, a Mindenható és Egyedüli Isten - Allah - kinyilatkoztatott szava (a Korán), s az Isten küldötte, Mohamed Próféta (béke legyen vele) tanításai szerint gyakorolják.

Hitünk lényege Isten egyedüliségének és Mohamed Próféta (béke legyen vele) küldetésének tanúsítása. Hiszünk Allah mindenhatóságában, angyalaiban, könyveiben és prófétáiban, akik sorát Mohamed Próféta (béke legyen vele) zárta. Hiszünk az Ítélet Napjában és a Sorsban, legyen az jó vagy rossz. Hitünk gyakorlati megmutatkozása az Istennek való teljes alávetettség önkéntes és tudatos vállalása, illetve az ennek megfelelő életvitel.

Egyházunk céljai a következők:

Bővebben...

Rendelkezés az adó 1%-ról - Technikai számunk 1050

ramadan-eid-044Kérjük, adományoddal, illetve adód 1%-ával támogasd a Magyarországi Muszlimok Egyháza munkáját.
Most, a személyi jövedelemadó bevallás időszakában 2017. május 20-ig rendelkezhetsz az szja 1%-áról Magyarországi Muszlimok Egyháza javára.
Ha egyházunkat választod, felajánlásod hálásan fogadjuk, és ígérjük, hogy felelősséggel fogjuk felhasználni.

Technikai számunk: 1050

Köszönjük, ha úgy döntesz, hogy adód 1%-ával segíted a középutas iszlám ismertetésével és tanításával foglalkozó egyházunk munkáját!
Mire fordítja a Magyarországi Muszlimok Egyháza az adományokat és az 1%-os felajánlásokat?

Adományod vagy adód egy százaléka a következő tevékenységeket támogatja:
• Budapest Mecset fenntartása
• Nyári gyermektábor támogatása
• Iszlámról szóló könyvek, szórólapok nyomtatása

Köszönjük segítséged, Allah jutalmazzon!

Bővebben...

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi 1981. január 1-én született Jemenben, Ibb városában. Számos Sejknél tanult külöböző vallási tárgyat, akiktől több oktatói jogosítványt is szerzett az adott tárgyban. 2005-ben egyetemi diplomát szerzett a Saría (iszlám törvénykezés) szakon, majd tanulmányait folytatva a vallásjogi mesterszakon mesterfokozatot kapott. Tanulmányait mindvégig jeles eredménnyel, példás magatartással és szorgalommal végezte. Fejből tudja a teljes Koránt, ismeri a Korán recitálási szabályait és Egyiptomban a "folyamatos láncolat" jogosítványt szerzett a "Hafsz Ászimtól" olvasat szerinti Korán olvasásban. Nős, két gyermeke van. 2010. november elsején érkezett Magyarországra a Magyarországi Muszlimok Egyháza meghívására.

Bővebben...

A Parlament szavazott az egyházi törvény módosításáról – egyház maradt a Magyarországi Muszlimok Egyháza

"2012. február 27-én döntöttek a parlamenti képviselők a magyarországi egyházak körének bővítéséről. Ennek következtében további 18 vallási szervezet kapott egyházként való elismerést. A listán szerepel a Magyarországi Muszlimok Egyháza és a Magyar Iszlám Közösség által 2011 decemberében megalakított Magyarországi Iszlám Tanács, amely egyházszövetség, két független tagegyházzal. (A harmadik iszlám szervezet, az Iszlám Egyház nem kívánt semmiféle kooperációban részt venni.) Az Országgyűlés általi elismerésig azonban igen hosszú út vezetett, amelynek legfontosabb állomásait az alábbiakban mutatom be.

Bővebben...

Elérhetőségeink