Sokat hallani az radikális eszmék ideológusairól, de engem az érdekelne, hogy kik képviselik az iszlám békés irányzatait?

Kérdések és válaszok az iszlámmal kapcsolatban
(összeállítva az érdeklődők feltett kérdéseiből)

Sokat hallani az radikális eszmék ideológusairól, de engem az érdekelne, hogy kik képviselik az iszlám békés irányzatait?

A radikalizálódás sajnos létezik, de az egy válasz az elnyomásra, a leigázásra és a folyamatos támadásokra. Sajnos a világban sok embernek van szüksége állandó ellenségképre. A Szovjetunió (melyet amerikai politikusok a nagy gonosznak neveztek) felbonlása után most egyesek az iszlámot szeretnék erre a helyre állítani. (A politikusok is szeretik az ellenségképek festését, mert sok mindent le tudnak nyeletni a néppel a félelmek miatt.) Mivel nyugaton kevesen ismerik az iszlámot (annak ellenére, hogy állandóan szó esik róla), a lehető legtöbb problémát igyekeznek neki tulajdonítani.
Ezzel szemben az iszlám szó másik jelentése béke, s a muszlimok döntő többsége békés ember. Az iszlámban a helyes út a Próféta (béke legyen vele) útja. Aki ezt szeretné követni, annak a Korán és a prófétai tanítások (Szunna) szerint kell cselekednie. Mint mindenben, az iszlám a középutat képviseli. Támadni nem szabad, de védekezni lehet, a támadás nagyságával arányosan. A muszlim ember célja az emberek közötti (muszlimok, nem muszlimok) jó kapcsolat kialakítása, s az emberiség általános jólétének javítása.