Talib Al-Habib

Talib Al-HabibTalib al-Habib Londonban született 1976-ban. Manchesterben nőtt fel, majd 10 évre Dél Afrikába költözött. Itt ismerkedett meg az iszlám tanításaival, és maga is muszlim lett. 2002 elején tért vissza az Egyesült Királyságba.
Nashidjainak jellegzetes stílusa a Manchesteri Fiú Kórusban eltöltött tízévnyi tagságából ered. 16 évesen kezdett el vallásos költeményeket írni, és tehetségét mind a mai napig felhasználja Istenszolgálatában. Három könyvet is írt az iszlám szellemiségéről és etikájáról. Eddig megjelent albumai a 2004-es „Az ártatlanság dalai”, és a „Rahma”.

 

 

A tudás fény

Kalimeten

Az ártatlanság dalai

A hit alapjai

A Paradicsom vetőmagjai


Ibn Maszúd (r.a.) arról számolt be, hogy Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Találkoztam Ibrahimmal (s.a.w.) a Felmenetel Éjszakáján. Azt mondta nekem: „Add át üdvözletem a népednek, Mohammed, és mondd meg nekik, hogy a Paradicsom hatalmas, termékeny síkságból és édes vízből áll. Kopár és fátlan hely ez, ahol a fák azáltal nőnek, ha valaki kimondja: dicsőség Allahnak, Allahot illeti a hála, nincs más Isten, csak Allah, és Allah a leghatalmasabb.”

(Köszönet Halimának a blogjában olvasott hadíszért

Egység

A hit fénye

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink