Hírek

Segítségünk az 1% rendelkezésénél

women praySzalam alaikum wa rahmatullah, kedves Testvéreink!

Idén komoly bevételtől eshetnek el a muszlimok, mivel a NAV megcsinálta az adóbevallásotokat, ezért nem rendelkeztetek az adótok 2x1 százalékáról.

Bővebben...

Az MME szombati programjai

mme-kozpont

Kedves Testvéreink!

Az MME 2016 január-áprilisi időszakának programjait PDF formában az alábbi gombra kattintva tudjátok letölteni, megtekinteni:

E-könyv letöltése PDF formában

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Magyarországi Muszlimok Egyháza

 

Bővebben...

November hónap programjai a Budapest mecsetben

plakat 1Kedves Testvéreink!

Ahogy korábban már beharagoztuk, november tematikus hónap lesz, amikor az "Elégedettség" témáját fogjuk boncolgatni különböző oldalakról. Ez azt jelenti, hogy a hónap minden szombati előadásában ezzel fogunk foglalkozni illetve az első szombaton - november 5.-én -  egy teljes délutánt fogunk ennek a témának szentelni "Tanfolyam" formájában.

Bővebben...

Tájékoztatás Arafat napjáról és az Eid al-Adha imáról

Hajj1A Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton tájékoztat minden muszlimot, hogy az idei évben Arafat napja 2016. szeptember 11-én (vasárnap) lesz, insa Allah. Azoknak, akik nem utaztak el mekkai zarándoklatra (Haddzs), ezt a napot ajánlatos böjtölniük, jótetteket cselekedniük, Allahot emlegetniük (zikr).

Bővebben...

Értesítés a Ramadán hónap végéről és a Böjt megtörés ünnepéről (Eid al-Fitr)

eid-mubarak-2015-horA Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton tájékoztat minden muszlimot, illetve iszlám iránt érdeklődő embert, hogy a Ramadán hónap 2016. július 5-én kedden naplementekor véget ér.

Ennek megfelelően július 6-án (szerdán) lesz a háromnapos Böjt megtörés ünnepének első napja, amely napon nem szabad böjtölni.

Az ünnepi ima 6-án szerdán reggel 7 órakor lesz a Budapest Mecsetben (1119 Budapest, Fehérvári út 41).

Budapest, 2016. július 4.

Magyarországi Muszlimok Egyháza

Bővebben...

Értesítés a Ramadán hónap kezdetéről

aldott ramadant kivanunkA Magyarországi Muszlimok Egyháza tájékoztat minden muszlimot, hogy a Ramadán hónap 2016. június 5-én naplementekor (maghreb) kezdődik, így június 6-án hétfőn már minden muszlimnak – akire teljesülnek a böjtölés kötelezőségének a feltételei – böjtölnie kell.

Budapest, 2016. június 5.

Bővebben...

I. Muszlim vállakozások Magyarországon c. börze és kiállítás

mme kozpontA Magyarországi Muszlimok Egyháza bemutatkozási lehetőséget szeretne nyújtani ​minden muszlim vállalkozónak és szolgáltatónak 2016. május 7.-én a Budapest Mecsetben.

A kiállitáson való részvételhez regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. cimen lehet.

Bővebben...

NYILATKOZAT A BRÜSSZELI MERÉNYLETEKRŐL

belgiumA Magyarországi Muszlimok Egyháza mélységesen elítéli a Brüsszelben ma délelőtt elkövetett robbantásokat. A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz. Az iszlám elítéli az erőszakot és a terrort, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető.

Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.” (an-Naszái)

A Magyarországi Muszlimok Egyháza részvétét fejezi az áldozatok hozzátartozóinak és Belgium kormányának és lakosságának.

Budapest, 2016. március 22.

MAGYARORSZÁGI MUSZLIMOK EGYHÁZA

Bővebben...

Elérhetőségeink