Hírek

Segítségünk az 1% rendelkezésénél

women praySzalam alaikum wa rahmatullah, kedves Testvéreink!

Idén komoly bevételtől eshetnek el a muszlimok, mivel a NAV megcsinálta az adóbevallásotokat, ezért nem rendelkeztetek az adótok 2x1 százalékáról.

Bővebben...

Az MME szombati programjai

mme-kozpont

Kedves Testvéreink!

Az MME 2016 január-áprilisi időszakának programjait PDF formában az alábbi gombra kattintva tudjátok letölteni, megtekinteni:

E-könyv letöltése PDF formában

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Magyarországi Muszlimok Egyháza

 

Bővebben...

November hónap programjai a Budapest mecsetben

plakat 1Kedves Testvéreink!

Ahogy korábban már beharagoztuk, november tematikus hónap lesz, amikor az "Elégedettség" témáját fogjuk boncolgatni különböző oldalakról. Ez azt jelenti, hogy a hónap minden szombati előadásában ezzel fogunk foglalkozni illetve az első szombaton - november 5.-én -  egy teljes délutánt fogunk ennek a témának szentelni "Tanfolyam" formájában.

Bővebben...

Tájékoztatás Arafat napjáról és az Eid al-Adha imáról

Hajj1A Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton tájékoztat minden muszlimot, hogy az idei évben Arafat napja 2016. szeptember 11-én (vasárnap) lesz, insa Allah. Azoknak, akik nem utaztak el mekkai zarándoklatra (Haddzs), ezt a napot ajánlatos böjtölniük, jótetteket cselekedniük, Allahot emlegetniük (zikr).

Bővebben...

Értesítés a Ramadán hónap végéről és a Böjt megtörés ünnepéről (Eid al-Fitr)

eid-mubarak-2015-horA Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton tájékoztat minden muszlimot, illetve iszlám iránt érdeklődő embert, hogy a Ramadán hónap 2016. július 5-én kedden naplementekor véget ér.

Ennek megfelelően július 6-án (szerdán) lesz a háromnapos Böjt megtörés ünnepének első napja, amely napon nem szabad böjtölni.

Az ünnepi ima 6-án szerdán reggel 7 órakor lesz a Budapest Mecsetben (1119 Budapest, Fehérvári út 41).

Budapest, 2016. július 4.

Magyarországi Muszlimok Egyháza

Bővebben...

Értesítés a Ramadán hónap kezdetéről

aldott ramadant kivanunkA Magyarországi Muszlimok Egyháza tájékoztat minden muszlimot, hogy a Ramadán hónap 2016. június 5-én naplementekor (maghreb) kezdődik, így június 6-án hétfőn már minden muszlimnak – akire teljesülnek a böjtölés kötelezőségének a feltételei – böjtölnie kell.

Budapest, 2016. június 5.

Bővebben...

I. Muszlim vállakozások Magyarországon c. börze és kiállítás

mme kozpontA Magyarországi Muszlimok Egyháza bemutatkozási lehetőséget szeretne nyújtani ​minden muszlim vállalkozónak és szolgáltatónak 2016. május 7.-én a Budapest Mecsetben.

A kiállitáson való részvételhez regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. cimen lehet.

Bővebben...

NYILATKOZAT A BRÜSSZELI MERÉNYLETEKRŐL

belgiumA Magyarországi Muszlimok Egyháza mélységesen elítéli a Brüsszelben ma délelőtt elkövetett robbantásokat. A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz. Az iszlám elítéli az erőszakot és a terrort, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető.

Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.” (an-Naszái)

A Magyarországi Muszlimok Egyháza részvétét fejezi az áldozatok hozzátartozóinak és Belgium kormányának és lakosságának.

Budapest, 2016. március 22.

MAGYARORSZÁGI MUSZLIMOK EGYHÁZA

Bővebben...

Egyetemi tanulmányok, török támogatással

konyvekKedves Testvéreink,


Magyarországon élő  magyar állampolgár boszniai, arab ,török , magyar és egyéb muszlim diákoknak itt a nagy lehetőség, hogy Törökországban folytassa az egyetemi tanulmányait ösztöndíjjal, a török Diyanet Alapítvány támogatásával. 4 éves Islam teológia egyetemi oktatást kap.
Bejelentkezési határidő április 15

További információk http://burs.diyanetvakfi.org.tr/

Egyéb kérdés esetén
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hüseyin Ersoy
Török Nagykövetseg Vallásügyi Koordinator/İmam

Bővebben...

Elérhetőségeink