Menu

Hírek

Egészségnevelési Nap a Budapest Mecsetben

iszlam-orvoslas-2Magyarországi Muszlimok Egyháza 2014. április 05.-én, szombaton 14:30 órai kezdettel Egészségnevelési Napot szervez a következő témakörökben:

 

- Fül-orr-gégészeti betegségek, előadó: Dr. El Khoffash Amina, fül-orr-gégész szakorvos
- Belgyógyászati betegségek, előadó Dr. Al-Maktari Fahmi, belgyógyász főorvos, kardiológus
- Gyermekgyógyászati betegségek, előadó: Dr. Shubail Mohamed Eisa, gyermekgyógyász főorvos, neonotológus

Helyszín: Budapest Mecset, 1119 Bp. Fehérvári út 41
Regisztráció nem szükséges. Mindenkit szeretettel várunk!

Bővebben...

Változások az iszlam.com oldalán

felelos-szerkesztokKedves Testvéreink, kedves regisztrált Tagjaink,

Örömmel szeretnénk tudatni Veletek a hírt, hogy az iszlam.com oldal megújult formában, kibővült tartalommal várja az érdeklődőket és testvéreinket.

Bővebben...

Kérjük, támogasson minket!

Kedves Látogatónk!

Mohamed Próféta (béke legyen vele) mondta: "Adakozzatok késlekedés nélkül, mert az adomány a balsors útjába áll." (Al-Tirmidhi, 589. számú hagyomány)

Kérjük Önt, hogy segítse munkánkat! Ezt úgy is megteheti, hogy Önnek semmibe sem kerül. Csupán annyit kell tennie, hogy adóbevallásában arra kéri az államot, hogy az Ön adójának 1%-át küldje el a Magyarországi Muszlimok Egyházának. Ehhez az úgynevezett rendelkező nyilatkozaton (az adóbevallási csomag része) a technikai szám rovatba 1050-et kell írni.

Egyéb adományaikat a 11705008-20471860 számlaszámra várjuk. Amennyiben bármilyen kérdése van, kérjük írjon nekünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Segítségét előre is köszönjük! Allah fizesse meg.

Magyarországi Muszlimok Egyháza

Bővebben...

Magyar nyelvű Női találkozó - február 22

eloadas2A Magyarországi Muszlimok Egyházának Női Bizottsága minden hónap utolsó szombatján rendezi meg magyarnyelvű Női Találkozóját, melyen kezdő programként általában egy adott témában cserélünk gondolatokat beszélgetés keretében. 2014. február 22.-én volt legutóbb ilyen találkozó.

Bővebben...

Túristacsoport a Budapest Mecsetben

haris-travel-52014. február 9-én vasárnap a Haris Travel szervezésében kb. 300-350 fős túristacsoport látogatott a Budapest Mecsetbe. A programjuk keretében meglátogatták a zsinagógát, a Mátyás templomot és a Budapest Mecsetet.
A látogatóknak a Magyarországi Muszlimok Egyháza elnöke, Sulok Zoltán Szabolcs tartott előadást a mecset jelentőségéről az iszlámbam. A látogatók információs füzeteket és üdítőt is kaptak.

Bővebben...

Al-Sabai Abdulghani "Az Itélet Napja" c. előadássorozata

eloadas42014. február 8-án a 15:00-i előadást Al-Sabai Abdulghani testvérünk tartotta. „Az Ítélet Napja” című előadás sorozatának jelen részében szó volt a képmutatók helyzetéről és büntetéséről, az angyalok szerepéről, a próféták haláláról általánosságban valamint Mohamed próféta (béke legyen vele) feladatáról és szerepéről az Ítélet Napján. Továbbá az előadó beszélt az Elszámolásról, a Hídról és a Mérleg szerepéről is.

Bővebben...

seikh Ahmed Al-Khadhmi előadása a házastársi kapcsolatokról

eloadas32014. január 18.-ánseikh Ahmed Al-Khadhmi testvérünk előadását hallgathattuk meg 15:00-tól, aki a „Rendelkezésekről szóló Quran idézetek” sorozatában ezúttal a házasságról és a válásról, a házastársi kapcsolat szüneteltetéséről valamint a felelőtlen esküdözésről beszélt a 49. szúra kapcsán. 

Bővebben...

Dr. Vekerdy Tamás előadása a Budapest Mecsetben

v2014. január 11.-én Dr. Vekerdy Tamás klinikai gyermek szakpszichológus, író volt a vendége a Magyarországi Muszlimok Egyházának.

 

Az érdeklődés óriási volt, az előadás pedig fantasztikus, a tanár úr ismert humorával fűszerezve.
Előadása - "Mit kell(ene) tudnunk a gyermekekről és magunkról?" – amely egyben egyik könyvének is címadója („Érzelmi biztonság – Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról?” Kulcslyuk Kiadó, 2011) számos fontos témát érintett mind a kisgyermekkor, mind a kamaszkor területéről.

Bővebben...
dava-kek

Tudtad? Facebook album

Elérhetőségeink