Menu

Salah Abdul Khaliq kalligráfus

Salah Abdul Khaliq kalligráfus A keszthelyi Festetics kastélyban megrendezett kalligráfia kiállításon személyesen is találkoztunk Salah Abdul Khaliq kalligráfussal, akit masa Allah nagyon kedves és segítőkész embernek ismertünk meg. A művész elküldte számunkra néhány művét, és megengedte, hogy közzétegyük oldalunkon.

Bővebben...

Jassim Mi'raj kalligráfiái

iszlám, kalligráfia, iszlám kalligráfia, ornamentika, hadísz, Mohammed, MohamedA 2009. július 28-án a keszthelyi Festetics kastélyban nyílt kalligráfiai kiállítás egyik meghívott művésze Jassim Mi'raj volt, akivel személyesen is találkoztunk, és megengedte számunkra, hogy közzétegyük néhány képét. Személyében masa Allah egy nagyon szerény, kedves fiatalembert ismertünk meg.

Bővebben...

Ahmet Choktan ebru kalligráfus

ebru-kalligrafia-15.jpg Ahmet Choktan a keszthelyi Festetics kastélyban megrendezett kalligráfia kiállításon nagy sikerrel szerepelt, mind a gyermekek mind a felnőttek körében.

Előadásain bemutatta az ebru készítés fortélyait, és elkészült műveit az őt körülvevő gyermekeknek ajándékozta. A kiállított képei között csodálatos aprólékossággal kidolgozott csipke finomságú áttört papírképek is láthatók voltak.

Bővebben...

Abdullah Uthman kalligráfus

Abdullah Uthman kalligráfus

Abdullah Uthman, egyiptomi kalligráfus, 1979-ban szerzett kalligráfusi diplomát, 1980-ban szerzett filozófia és szociológia tanári diplomát, és emellett költészettel is foglakozik.

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Kalligráfia

Köszönet Dr. Mohamed Eisa testvérünknek a képekért és a kalligráfiák szövegének fordításáért.

Ha valamelyik képet szeretnéd lementeni, akkor az Internet Explorerben jobb egérkattintás után válaszd a „Cél mentése más néven...”, vagy a Firefox böngészőben a „Hivatkozás mentése más néven” menüpontot. Mindezt az alábbi kis képekre kattintva tudod megtenni, nem azután, hogy azokat - rájuk kattintva - kinagyítottad.

 

Bővebben...

Dawud Wharnsby

Dawud Wharnsby

Bár a kanadai születésű Dawud Wharnsby az egyik legjelentősebb nyugati nasíd előadó, aki számos közös felvételt készített Yusuf Islammal (Cat Stevens), Zain Bikhaval és más neves iszlám előadókkal, mellette mind a mai napig ír és ad ki instrumentális zeneszámokat is. Több csodálatos CD-je jelent meg számos saját szerzeményű nasíddal, de közben kanadai és angliai (BBC-s) televíziós programok zenéjét is komponálta.
Wharnsby saját magát modern trubadúrnak tartja, aki rendszeresen utazik a világban, fellépve Kanadában, Skóciában, Észak Amerikában és Angliában. 2008-ban családjával Pakisztánba költözött, ahonnan felesége származik, és itt segíti az Al Nawaz iskola programját, amelyet felesége nagymamája, Imtiaz Nawaz alapított még 1986-ban.

Warnsby honlapja: wharnsby.com

Bővebben...

Tudtad? Hasznos információk az iszlámról!

Elérhetőségeink