Salah Abdul Khaliq kalligráfus

Salah Abdul Khaliq kalligráfus A keszthelyi Festetics kastélyban megrendezett kalligráfia kiállításon személyesen is találkoztunk Salah Abdul Khaliq kalligráfussal, akit masa Allah nagyon kedves és segítőkész embernek ismertünk meg. A művész elküldte számunkra néhány művét, és megengedte, hogy közzétegyük oldalunkon.

Bővebben...

Jassim Mi'raj kalligráfiái

iszlám, kalligráfia, iszlám kalligráfia, ornamentika, hadísz, Mohammed, MohamedA 2009. július 28-án a keszthelyi Festetics kastélyban nyílt kalligráfiai kiállítás egyik meghívott művésze Jassim Mi'raj volt, akivel személyesen is találkoztunk, és megengedte számunkra, hogy közzétegyük néhány képét. Személyében masa Allah egy nagyon szerény, kedves fiatalembert ismertünk meg.

Bővebben...

Ahmet Choktan ebru kalligráfus

ebru-kalligrafia-15.jpg Ahmet Choktan a keszthelyi Festetics kastélyban megrendezett kalligráfia kiállításon nagy sikerrel szerepelt, mind a gyermekek mind a felnőttek körében.

Előadásain bemutatta az ebru készítés fortélyait, és elkészült műveit az őt körülvevő gyermekeknek ajándékozta. A kiállított képei között csodálatos aprólékossággal kidolgozott csipke finomságú áttört papírképek is láthatók voltak.

Bővebben...

Abdullah Uthman kalligráfus

Abdullah Uthman kalligráfus

Abdullah Uthman, egyiptomi kalligráfus, 1979-ban szerzett kalligráfusi diplomát, 1980-ban szerzett filozófia és szociológia tanári diplomát, és emellett költészettel is foglakozik.

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Kalligráfia

Köszönet Dr. Mohamed Eisa testvérünknek a képekért és a kalligráfiák szövegének fordításáért.

Ha valamelyik képet szeretnéd lementeni, akkor az Internet Explorerben jobb egérkattintás után válaszd a „Cél mentése más néven...”, vagy a Firefox böngészőben a „Hivatkozás mentése más néven” menüpontot. Mindezt az alábbi kis képekre kattintva tudod megtenni, nem azután, hogy azokat - rájuk kattintva - kinagyítottad.

 

View the embedded image gallery online at:
http://iszlam.com/iszlam-kalligrafia#sigProId33f40e70dd

Bővebben...

Iszlám kalligráfiák 6. rész - A Diváni írás

tumblr nbcrzzJVZX1slrls1o1 500A Diváni írás, vagy magyarul a (Kancellária írás)

Ezt az írást azért nevezték el így, mert a török szultánok kancelláriája, bocsátotta ki iratait ezzel az írásduktussal. Egy régebbi török írásfajta leszármazottja, 1453 után jelent meg először dokumentumokon. Ez az írás egyike azon írásduktusoknak, amiket a törökök, nem csak felhasználtak, hanem saját maguk is fejlesztettek ki.

Bővebben...

Iszlám kalligráfiák 7. rész - A Perzsa írástípusok

urduuA sikaszte írás:
A szó maga Perzsául tört-et jelent. Mivel kis, vékony tört betűkkel írták, az olvasása sem volt éppen egyszerű, viszont ez volt a legrégebbi perzsa írás. A köznapi életben használták, levelek írására, jósszövegekben, talizmánokon is gyakori. Nagy hatással volt némely kezdeti arab írásduktusra is.

Bővebben...

Elérhetőségeink