Az iszlám vallás alappillérei: a tanúságtétel

Az iszlám vallás alappillérei: a tanúságtételEgy új videó sorozatot indítunk az iszlám vallás alappilléreiről. A videók célja, hogy az iszlám iránt érdeklődők általános képet kapjanak vallásunkról, amely videón "emberközelibb", mintha cikkben vagy könyvben olvasnátok ezeket. Az első videó a tanúságtételről (arabul: sahada) szól.

Bővebben...

Az iszlám vallás alappillérei: az imádkozás

Az iszlám vallás alappillérei: az imádkozásAz iszlám vallás alappilléreiről szóló videó sorozatunk második részét láthatjátok. A videók célja, hogy az iszlám iránt érdeklődők általános képet kapjanak vallásunkról, amely videón talán "emberközelibb", mintha cikkben vagy könyvben olvasnátok ezeket. A második filmünk az imáról (arabul: szalát) szól.

Bővebben...

Prédikációk a Magyar Iszlám Közösségben

Prédikációk a Magyar Iszlám KözösségbenAz alábbi linken a Magyar Iszlám Közösség pénteki prédikációinak videó felvételeit nézhetitek meg. Az arab nyelvű prédikációk végén hangzik el a magyar nyelvű fordítás. A videókat folyamatosan készítik testvéreink, így érdemes időről időre körülnéznetek a Magyar Iszlám Közösség csatornáján.

A videók megtekintéséhez kattintsatok ide.
Bővebben...

Ramadán utolsó 10 napja

Ramadán utolsó 10 napjaA Ramadán utolsó tíz napjának jelentősége és az I'tikáf (mecsetben maradás)
Badr seikh pénteki szónoklatának összefoglalója, amit a Magyarországi Muszlimok Egyházában tartott augusztus 19-én.

Illetve egy videó ugyanebben a témában Dr. Saleh Tayseer-rel az Iszlám Egyház vezetőjével

Bővebben...

Az iszlám vallás alappillérei: az adakozás

Az iszlám vallás alappillérei: az adakozásAz iszlám vallás alappilléreiről szóló videó sorozatunk harmadik részét láthatjátok. A videók célja, hogy az iszlám iránt érdeklődők általános képet kapjanak vallásunkról, amely videón talán "emberközelibb", mintha cikkben vagy könyvben olvasnátok ezeket. A második filmünk az adakozásról (arabul: zakat) szól.

Bővebben...

Hogy telik a Ramadánod 2011-ben?

ramadani-riportok Ramadán hónap holdhónap, amelynek napi böjti időszaka pirkadattól napnyugtáig tart. Ez idő alatt a muszlimok tartózkodnak az evéstől, ivástól, házasélettől. Vajon mennyire jelent ez számukra nehézséget? Erről szól ez a film.

Bővebben...

Elérhetőségeink