Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklatának összefoglalója

A Próféta (Allah dicsérje és üdvözítse) Mekkából Medinába való kivándorlása előtt 13 évet töltött el Mekkában. Miután erősödött a muszlimok üldöztetése Mekkában, Allah küldötte álmában látta, hogy kivándorol egy városba, amelyben pálmaligetek vannak, és két domb között fekszik. A muszlimok rövidesen nekiláttak a kivándorlásnak, és otthagyták Mekkában házaikat és javaikat. Abú Bakr asz-Sziddíq, a Próféta legjobb barátja is elhatározta, hogy kivándorol, azonban Allah küldötte (Allah dicsérje és üdvözítse) még marasztalta, és azt mondta neki: „Ne siess, mert Allah talán társat ad neked”.

Sejk Ali Futaini szónoklatának összefoglalója

Ezen a héten vette kezdetét az 1432. hidzsri év. Ali Futaini Seikh a kivándorlás évfordulója alkalmából arról a kivándorlásról beszélt, amely a prófétaság kezdetén említést nyert a Koránban „elkerülés” értelemben: „És kerüld el a tisztátalanságot” (Korán 74: 5). Allah küldötte ugyanis azt mondta: „A kivándorló az, aki elvándorol mindattól, amit Allah megtiltott”. (al-Bukhárí).

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklata

A magasságos Allah azt mondta:
„Ó, ti, akik hisztek! Ne legyetek hűtlenek Allahhal és a Küldöttel szemben, s ne legyetek hűtlenek a letétekkel (a reátok bízott javakkal), miközben tudtok róla” (Korán 8: 27)

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklata

Minden ember keresi a boldogságot. De vajon mi az? Vajon egy rang, amelynek birtokosa mások fölé helyezi magát, és ami által az embereket szolgáivá teszi? Vagy talán az egészség? Vagy az emberektől és problémáiktól való elzárkózás?

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklata

Az emberi lélek és fajtái

A Könyörületes és Irgalmas Allah nevében

Az Íd al-Adhá imádkozás szónoklatának összefoglalója

A hála és a dicséret Allahot illeti, dicséret és békesség legyen az Ő küldöttével, családjával és társaival, mindnyájukkal.

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklata

„A zarándoklat hónapjai ismertek. S aki ezekben felvállalta a zarándoklatot [és ihrám állapotba lépett], annak tilos a házasélet (refeth), az engedetlenség és az összetűzés a zarándoklat alatt. És ha bármi jót tesztek, Allah tudja azt. És lássátok el magatokat útravalóval, ám a legjobb útravaló az istenfélelem! És Engem féljetek, ó ép ésszel bírók!” (Korán 2: 197)

Sejk Fares Ali Malek Al-Qudaimi szónoklata

Allah így szólt a Koránban: „Ők a küldöttek. Előnyben részesítettünk egyeseket közülük másokkal szemben”.

Magyarországi Muszlimok EgyházaA Magyarországi Muszlimok Egyháza Sáfrány utcai központjában 2010 március 4-i khutbát vendégük, Seikh Dr. Haitham Rahma az Imámok és Muszlim Szónokok Európai Egyesületének főtitkára, a stockholmi nagymecset imámja tartotta. Az alábbi cikkben a khutba utáni magyar tartalomfordítást szeretnénk számotokra is elérhetővé tenni. A fordító Abdul-Fattah Munif testvérünk volt.

A mecsetben dzsuma után Sejk Ali a testvérek körében2008. augusztus 8.

A sejk a mai beszédében befejezte azt a gyermeknevelési témát, ami annak kapcsán indult, hogy felkészüljünk Ramadán hónapjára. Abból a Hagyományból indult a sejk, amiben a Próféta (béke legyen Vele) arról beszélt, hogy mindenki felelős a tetteiért, és mindenki felelősséggel fog válaszolni Allah előtt. Ez a felelősségünk azonban nem csak saját magunkra vonatkozik, hanem a gyermekeinkre is, hogy hogy neveljük fel őket. Gyermekeinkkel való kapcsolatunkban éreznünk kell ezt a felelősséget irántuk.