Az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (ECRL) Budapesten ülésezett

2018. május 8-án az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (European Council of Religious Leaders – ECRL) Budapesten tartotta ülését „Vallások együttműködése a közösségi összetartás és az emberi biztonság elősegítése érdekében” címmel, s amelyre a Magyarországi Muszlimok Egyháza is meghívást kapott.

Az ECRL nyílt ülésén Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyháza (MME) elnöke magyarországi keresztény, zsidó, hindu és buddhista vallási vezetőkkel kerekasztal beszélgetés keretében a hazai vallásközi párbeszéd tapasztalatait, problémáit és kihívásait vitatta meg. Az ECRL zárt ülésén Dr. Anwar Klára vallásjogász, az MME hitoktatója keresztény, zsidó és hindu teológusokkal a vallásközi együttműködés jövőbeli lehetőségeit és területeit vitatta meg.

Az ECRL összehozza az európai történelmi vallások (zsidóság, kereszténység és iszlám) magas rangú vallási vezetőit buddhista, hindu, sikh és zoroasztránus vezetőkkel. Az ECRL egyike a Vallások a Békéért (Religions for Peace) elnevezésű világméretű hálózat öt vallásközi tanácsának. A Vallások a Békéért a legnagyobb és legtekintélyesebb ENSZ felhatalmazásával rendelkező vallásközi szervezet, amely 1970 óta működik.

 2018 multi rel conf 34 1000