80 nap van Ramadánig - insa Allah

80ramadan"Mától és mostantól kezdjünk cselekedni a pozitív változás felé." Ez legyen a jelszavunk és Allahtól kérjük, hogy a mai napunk legyen jobb, mint a tegnapunk és a holnapunk legyen jobb, mint a mai napunk!

Ma, 2014 április 9-én insa Allah 80 nap van Ramadánig! Ramadán hónap rendkívüli lehetőség a bűnbánatra, Allah megbocsátásának elnyerésére, és a változásra, amihez tiszta szándék és komoly elhatározás kell. Tudjuk hát a Ramadán jelentőségét és az idő értékét, hiszen az idő maga az élet. Szoktassuk magunkat a böjtöléshez, a virrasztási imákhoz és a Korán-olvasáshoz. Nem áll szándékomban leírni azt a 100 lépést, amit Ramadánig meg kell tennünk, hiszen mindenkinek más a fontossági sorrend, ugyanakkor a következő három területet foglalja magában:

1- a magánélet terén: Javítsuk a kapcsolatot Allahhal, erősítsük meg a hitünket, képezzük tovább magunkat a tanulmányainkban és a munkánkban és szerezzük meg azokat az ismereteket és a praktikákat, amivel tudunk fejlődni.
2- A család és az ismerősök terén: Ápoljuk a kapcsolatot velük és igyekezzük a jót adni nekik és segíteni rajtuk.
3- A társadalom terén: Igyekezzünk részt venni minden olyan tevékenységben, ami a társadalom hasznára válik.

"Mától és mostantól kezdjünk cselekedni a pozitív változás felé." Ez legyen a jelszavunk és Allahtól kérjük, hogy a mai napunk legyen jobb, mint a tegnapunk és a holnapunk legyen jobb, mint a mai napunk!

 

80ramadan