Mohammed (béke legyen vele) Isten küldötte

Mohammed Isten küldötte ingyen letölthető könyvMohammed Isten küldötte

A dicsőség és a hála Allahot illeti, aki világossá tette számunkra az Igaz utat és eltávolította szemünkről a tévelygés sötétségét! Allah dicsérete és békéje legyen a Küldöttel – aki könyörületként és példaképként küldetett el mindenki számára –, családjával, kortársaival és azokkal, akik őket követik a Feltámadás Napjáig.
A következő oldalakon – ha Isten megsegít minket – olvashattok majd a Próféta (béke legyen vele) életének néhány fontosabb eseményéről. Írásunk csak kísérletet tehet arra, hogy felkeltse érdeklődéseteket.

Ezzel is szeretnénk benneteket arra ösztönözni, hogy minél jobban elmélyüljetek Allah Küldötte (béke legyen vele) szírájában, és annak tanulságaiban.

Röviden a Szunnáról

A Szunna elsősorban a Próféta (béke legyen vele) istenszolgálati hagyományát jelenti, vagyis a Prófétára (béke legyen vele) hitelesen visszavezethető, írásban rögzített mondások, cselekedetek vagy jóváhagyások összességét. Az írott feljegyzéseket hadíszoknak (közléseknek) nevezzük.
A vallásjogban (fikh) a Szunna minden olyan jócselekedetre vonatkozik, amelynek elvégzéséért jutalom jár, de elmulasztása nem jelent vétket.

A könyvet az Iszlám Egyház Fordító iroda adta ki.

E-könyv letöltése PDF formában
Vissza a tetejére

Elérhetőségeink